
Megunhatatlan kedvenc: a 10 legfinomabb muffinreceptünket mutatjuk
A muffin az egyik legegyszerűbb édes vagy sós tésztájú finomság, amit kezdő sütigyártók is bátran elkészíthetnek.
A mazsola egy igen megosztó aszalvány, de aki szereti, az bármilyen mennyiségben és bármilyen sütiben imádja! Most egy almás-mazsolás muffinreceptet mutatunk, azonban ha ellenérzésed van az aszalt szőlőszemmel, akkor is megéri elkészíteni, mert a gyümölcsös alapot mással is feldobhatod!
A muffin tésztája almaszósztól és olajtól lesz omlós és hidratált, napokig megőrzi a puhaságát. Natúr, hozzáadott cukortól mentes almaszószt ma már szinte minden nagyobb üzletben kapni, de ha több időd van, akár házilag is elkészítheted.
Az alapot bátran feldobhatod: kicsire kockázott almával, dióval, más aszalványokkal, a döntés a te kezedben van.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki 12 muffinformát papírral.
Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az almaszószt és az olajat, majd forgassuk egybe a száraz hozzávalókkal, keverjük csomómentesre a masszát.
Forgassuk bele a tésztába a mazsolát is.
Töltsük meg a tésztával a formákat háromnegyedig, majd toljuk a sütőbe kb. 20-25 percre.
Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu