Puha almás-mazsolás muffin: kevert süti pillanatok alatt

4
Nyomtatás
almas-mazsolas-muffin2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kezdők is bátran elkészíthetik ezt az almás-mazsolás muffint, egyszerű keverem-kavarom a tésztája, és napokig puha marad.

A mazsola egy igen megosztó aszalvány, de aki szereti, az bármilyen mennyiségben és bármilyen sütiben imádja! Most egy almás-mazsolás muffinreceptet mutatunk, azonban ha ellenérzésed van az aszalt szőlőszemmel, akkor is megéri elkészíteni, mert a gyümölcsös alapot mással is feldobhatod!

A muffin tésztája almaszósztól és olajtól lesz omlós és hidratált, napokig megőrzi a puhaságát. Natúr, hozzáadott cukortól mentes almaszószt ma már szinte minden nagyobb üzletben kapni, de ha több időd van, akár házilag is elkészítheted.

Az alapot bátran feldobhatod: kicsire kockázott almával, dióval, más aszalványokkal, a döntés a te kezedben van.

Mazsolás-almás muffin

almas-mazsolas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g búzaliszt
  • 150 g kristálycukor
  • 3 tk. sütőpor
  • 1.5 tk. fahéj
  • 0.5 tk.
  • 2 db tojás
  • 360 g cukrozatlan almaszósz
  • 80 ml növényi olaj
  • 150 g mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki 12 muffinformát papírral.

Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, cukrot, sütőport, fahéjat és a sót.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást, az almaszószt és az olajat, majd forgassuk egybe a száraz hozzávalókkal, keverjük csomómentesre a masszát. 

Forgassuk bele a tésztába a mazsolát is.

Töltsük meg a tésztával a formákat háromnegyedig, majd toljuk a sütőbe kb. 20-25 percre.

Hagyjuk kihűlni, majd kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon