
Fahéjas almaszósz 30 perc alatt: palacsintához is szuper

Ezt a fűszeres és melengető almaszószt öröm lesz kanalazni: remek kiegészítője a palacsintának, ráadásul sokáig eláll!
A fűszeres almaszósz a hűvösebb időszak egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis legfinomabb nassolnivalója, amit 30 perc alatt összedobhatsz. Érdemes akár nagyobb adagokban gondolkodni, mert hűtőben 3-4 hónapig eláll, és a palacsinta mellett császármorzsához, gofrihoz, sült almakarikához, zabkásához, chiapudinghoz vagy akár tejberizshez is felhasználhatod.
Természetesen az édes ételek mellett sültekhez is remekül illik: ebben az esetben azonban kevesebb cukorral készítsd, így az alma savanykás íze nagyobb hangsúlyt kaphat a húsok mellett.
-
2023-12-01 14:32:02
-
2023-11-27 08:52:02
-
2023-11-21 10:16:01
Fahéjas almaszósz

Hozzávalók 3 pohárhoz
- 1 kg piros alma
- 100 ml almalé vagy víz
- 0.5 db citrom leve
- 2 ek cukor
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 1 ek vaníliakivonat
Elkészítés:
Az almákat mossuk és hámozzuk meg, csumázzuk ki, és vágjuk kisebb kockákra. Adjunk hozzá minden más hozzávalót, és tegyük egy közepes edénybe. Forraljuk fel, és alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtassuk 15-20 percig, vagy amíg az almák teljesen meg nem puhulnak.
Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a fahéjrudat és a szegfűszeget, és kézi botmixerrel pürésítsük krémesre. Még forrón kanalazzuk steril befőttesüvegekbe (kb. 3 db 350 ml-es üvegre lesz szükség), azonnal csavarjuk rá a tetejüket, és tetővel lefele fordítva hagyjuk kihűlni.
Tegyük hűtőbe, és 3-4 hónapon belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!