![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes grúz sütemény mézes tésztalapokkal és krémsajtos töltelékkel: ez a medok
![Medok2](https://kep.index.hu/1/0/3017/30174/301749/30174975_2316603_fe36fad30aa91527fd204ed685545e04_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha Grúz területre tévednél és nem tudnád milyen sütit kóstolj meg, akkor essen a medokra a választásod! Akkor sincs baj, ha nem terveztél utazást, mert otthon is simán elkészítheted ezt a puha, kilenc rétegből álló krémes sütit.
A grúz gasztronómia egyik csúcspontja egészen biztosan a medok névre hallgató krémes desszert. 10 darab mézes tésztalapból és egy nagy adag krémsajtos-sűrített tejes töltelékből áll össze a gyönyörű építmény.
A látványos, isteni finom édesség igazi kalóriabomba, úgyhogy kicsit tegyük félre a fogyókúránkat, ha ezt készítjük. Formája és rétegessége miatt egy születésnapi asztalon is megállja a helyét, egy darab 18 cm-es átmérőjű csoda jön ki ebből az adagból.
Medok
![Medok](https://kep.index.hu/1/0/3017/30174/301749/30174993_a3b9123e85c7090a4952d85d5737ac1b_wm.jpg)
Hozzávalók 1 darabhoz
A tésztalapokhoz
- 40 gramm vaj
- 3 evőkanál méz
- 200 gramm cukor
- 3 darab tojás
- 520 gramm liszt
- 2 teáskanál sütőpor
A krémhez
- 230 gramm puha vaj
- 230 gramm natúr krémsajt
- 300 gramm cukrozott sűrített tej
- 120 milliliter tejszín
Elkészítés:
A tésztához a vajat, a mézet és a cukrot összemelegítjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és az egészet a mézes masszához keverjük. A tésztát fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk teljesen kihűlni.
Mikor a tészta már formázható, lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és 10 db 18 átmérőjű kört vágunk ki belőle. (A leeső tésztarészeket újra összegyúrjuk). A lapokat és a megmaradt tésztarészeket sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük kb. 10-12 perc alatt.
A krémhez a vajat habosra keverjük a krémsajttal, majd belekeverjük a sűrített tejet és a habbá vert tejszínt. 9 lapot egymásra rétegezünk a krémmel. A 10. lapot és a maradék sült tésztákat összetörjük és megszórjuk vele a torta tetejét. Egy napot a hűtőben pihentetjük szeletelés előtt.
Ha maradnál a klasszikus vonalon, készítsd el ezt az isteni házi krémest.
Fotó: Street Kitchen
Olvasd el ezt is!