
Selymes, tejszínes medvehagyma-krémleves - A szemet is kényezteti
13
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Medvehagyma-krémleves parmezánnal

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 csomag medvehagymalevél
- 2 darab krumpli
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
- 1 deciliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális chili
Elkészítés:
A krumplit jól megmossuk, összevágjuk. A felaprított medvehagymalevelek egy részével feltesszük főni, addig, amíg a burgonya puha nem lesz. Utána beletesszük a kukoricát, és megvárjuk, amíg rottyan egyet a leves.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a felaprított fokhagymát, majd az egészet összeturmixoljuk. Pár percet várunk, és beletesszük a maradék medvehagymát és a tejszínt, majd újra összeturmixoljuk.
Ízlés szerint fűszerezzük. Én csak sót és borsot teszek bele, hogy ne nyomja el a medvehagyma ízét, de ha valaki szereti a csípős ízt, egy icipici chilivel még feldobhatja. A medvehagyma íze elég markáns, ha valakinek az elég, a fokhagymát elhagyhatja belőle.
A tetejére friss parmezánszeleteket teszünk. Ha valaki jobban szereti, tálalhatja pirított kenyérkockákkal is.
Fotó: Getty Images
Címkék: