Selymes, ízletes medvehagyma-krémleves: pillanatok alatt az asztalra kerül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Az illatos medvehagyma szezonja gyorsan elillan, pedig rengeteg izgalmas fogás készülhet belőle.
Nagyon izgalmasan lehet felhasználni a medvehagymát, eheted nyersen, szendvicsbe rejtve, de salátákat is dúsíthatsz vele, sőt, nem csak hideg, főtt ételek is készülhetnek belőle.
Szezonjában az egyik nagy kedvenc a zöld színben ragyogó medvehagyma-krémleves, amit pillanatok alatt el lehet készíteni. A medvehagyma nem csak zamatában hasonlít a fokhagymára, áldásos hatásaiban is sok a közös pont, érdemes gyakran fogyasztani. A selymes levest kínáld pirítóssal vagy dobj a tetejére krutonkockákat. A tavasz első napjaiban az egyik legtökéletesebb fogás, öröm kanalazni.
Medvehagymás krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csokor medvehagyma
- 2 evőkanál vaj
- 2 darab burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 liter zöldségalaplé
- 250 milliliter főzőtejszín
Elkészítés:
A megtisztított medvehagymát vágjuk fel. A meghámozott vöröshagymát vágjuk finomra. A megtisztított krumplit közepes kockákra vágjuk fel.
A vajat olvasszuk meg, majd dobjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, kicsit fonnyasszuk meg (körülbelül 2-3 perc alatt), utána keverjük hozzá a medvehagymát. Rendszeres kevergetés mellett, körülbelül 2-3 perc után a krumplit is forgassuk a hagymához. Gyakori kevergetés közben sóval és borssal ízesítsük, majd a krumpli hozzáadása után körülbelül 2 perc múlva öntsük fel alaplével és főzzük addig, amíg a krumpli megpuhul (körülbelül 18-25 perc).
A kész levest botmixerrel pürésítsük, majd tegyük vissza a tűzhelyre, öntsük rá a főzőtejszínt, 2-3 perc alatt forraljuk egybe.
Fotó: Getty Images