Abbahagyhatatlan medvehagymás tojássaláta: joghurt lágyítja az ízeket
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A kedvelt tojássaláta tavaszi ruhába öltözik, a medvehagyma kellemes, enyhén fokhagymás zamata érvényesül benne.
A tojássaláta verhetetlen finomság, fogyaszthatod szerényen, pirítós kenyérre kenve, de sültek mellé is kínálhatod, a lényeg, hogy jó hidegen tálald.
A tavasz első hírnöke a rövid szezonú medvehagyma, amit csak szeretni lehet. A gyógyító erejéről is híres zöldet érdemes felfedezni, a virágzása előtt fogyasztani, szinte mindenféle finomságba bele lehet csempészni. Készíts belőle levest, pogácsát, vagy keverd salátába, még az egyszerű tojássalátát is csodásabbá teszi.
Medvehagymás tojássaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 4 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat bő, sós, forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, majd hideg vízben hűtsük ki, utána pucoljuk meg, vágjuk kockákra.
A medvehagymát mossuk meg, utána csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra vagy ízlés szerint.
A joghurtot keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval és borssal, majd forgassuk a medvehagymával együtt a tojáshoz.
A tojássalátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images