
Abbahagyhatatlan medvehagymás tojássaláta: joghurt lágyítja az ízeket

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
A kedvelt tojássaláta tavaszi ruhába öltözik, a medvehagyma kellemes, enyhén fokhagymás zamata érvényesül benne.
A tojássaláta verhetetlen finomság, fogyaszthatod szerényen, pirítós kenyérre kenve, de sültek mellé is kínálhatod, a lényeg, hogy jó hidegen tálald.
A tavasz első hírnöke a rövid szezonú medvehagyma, amit csak szeretni lehet. A gyógyító erejéről is híres zöldet érdemes felfedezni, a virágzása előtt fogyasztani, szinte mindenféle finomságba bele lehet csempészni. Készíts belőle levest, pogácsát, vagy keverd salátába, még az egyszerű tojássalátát is csodásabbá teszi.
Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab tojás
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma
- 4 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat bő, sós, forrásban lévő vízben főzzük 10-12 percig, majd hideg vízben hűtsük ki, utána pucoljuk meg, vágjuk kockákra.
A medvehagymát mossuk meg, utána csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra vagy ízlés szerint.
A joghurtot keverjük össze a majonézzel, mustárral, sóval és borssal, majd forgassuk a medvehagymával együtt a tojáshoz.
A tojássalátát tálalásig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images