
8 isteni meggyes recept a nyárra – Hideg leves és édes sütemény is van köztük
A meggy viszonylag gyorsan romlik, így ha nagyobb adagot vásárolsz belőle, érdemes minél előbb feldolgozni, például mennyei süteményeket sütni belőle.
Mindössze 4 hozzávalóból, kevés munkával készül, a végeredmény mégis egy igazán hűsítő desszert. A legjobb benne, hogy a gyümölcs szabadon variálható, választhatsz bármilyen szezonális kedvencet hozzá. Mi most meggyel készítettük, de ajánljuk áfonyával, cseresznyével vagy akár ribizlivel is.
A nyári melegben érdemes kis darabokra törni és a hűtőszekrényben tárolni, azonban hűvösebb időjárás esetén remek kézzel készített ajándék lehet átlátszó celofánba csomagolva.
Ha friss meggyel dolgozunk, magozzuk ki, és tegyük a fagyasztóba pár órára, hogy kemények legyenek.
Az étcsokoládét törjük kisebb darabokra, adjunk hozzá egy evőkanál kókuszolajat, majd vízgőz felett olvasszuk folyékony állagúra.
A mandulát készítsük elő, vágjuk durvára.
Egy vágódeszkára helyezzünk sütőpapírt, ezután rendezzük el rajta szorosan egymás mellé a fagyasztott meggyet. Nem kell megvárni, hogy felolvadjon, közvetlen a fagyasztóból helyezzük a vágódeszkára.
Csurgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét, figyeljünk, hogy a szélekhez és a nyílásokba is bőven jusson, ez fogja összetartani a tábla csokinkat. Nem maradt más, mint megszórni a manduladarabokkal és a fagyasztóban szilárd táblává hűteni 35-45 perc alatt.
Ha kivettük a fagyasztóból, törjük le oldalt a felesleges csokit, majd lehet is fogyasztani.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu