15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

4
Nyomtatás
tablas-csoki2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A meggyes-csokis szelet biztosan szerepel a tökéletes nyári desszertek listáján, gyors, mutatós és isteni!

Mindössze 4 hozzávalóból, kevés munkával készül, a végeredmény mégis egy igazán hűsítő desszert. A legjobb benne, hogy a gyümölcs szabadon variálható, választhatsz bármilyen szezonális kedvencet hozzá. Mi most meggyel készítettük, de ajánljuk áfonyával, cseresznyével vagy akár ribizlivel is. 

A nyári melegben érdemes kis darabokra törni és a hűtőszekrényben tárolni, azonban hűvösebb időjárás esetén remek kézzel készített ajándék lehet átlátszó celofánba csomagolva.

Meggyes-csokoládés szelet

tablas-csoki

Hozzávalók 1 táblához

  • 150 g étcsokoládé
  • 1 ek. kókuszolaj
  • 60 g mandula
  • 200 g fagyasztott meggy
Recept idők

Elkészítés:

Ha friss meggyel dolgozunk, magozzuk ki, és tegyük a fagyasztóba pár órára, hogy kemények legyenek.

Az étcsokoládét törjük kisebb darabokra, adjunk hozzá egy evőkanál kókuszolajat, majd vízgőz felett olvasszuk folyékony állagúra.

A mandulát készítsük elő, vágjuk durvára. 

Egy vágódeszkára helyezzünk sütőpapírt, ezután rendezzük el rajta szorosan egymás mellé a fagyasztott meggyet. Nem kell megvárni, hogy felolvadjon, közvetlen a fagyasztóból helyezzük a vágódeszkára. 

Csurgassuk a tetejére az olvasztott csokoládét, figyeljünk, hogy a szélekhez és a nyílásokba is bőven jusson, ez fogja összetartani a tábla csokinkat. Nem maradt más, mint megszórni a manduladarabokkal és a fagyasztóban szilárd táblává hűteni 35-45 perc alatt. 

Ha kivettük a fagyasztóból, törjük le oldalt a felesleges csokit, majd lehet is fogyasztani. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon