Mindenmentes mákos-almás sütemény: olyan könnyű, mint egy felfújt
Cikkek
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Kívül ropogós, belül krémes édesburgonya: ennek a köretnek nem lehet ellenállni
Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség
Sütőtökös, édes bundás kenyér: fahéjtól illatos
Rozmaringos sertésszelet almával és hagymával sütve: a hús omlós lesz
Villámgyors vajas keksz vörös áfonyával: új kedvenc a sütisdobozba
Az a jó abban, hogy futócsoportok tagjai vagyunk, hogy rengeteg süteményreceptet is meg tudunk egymással osztani. Alapesetben olyat, amiben megfelelő mennyiségű kalória van.
Ezeket a recepteket az úgynevezett pihenőnapokon szoktuk megsütni azzal a felkiáltással, hogy majd úgyis lefutjuk. De a látszattal ellentétben egy futó sem ehet meg bármit büntetlenül, így van a tarsolyunkban sok olyan étel is, ami finom, de alakbarát is. A mák sokunk nagy kedvence, amelyik sütiben mák van, az csak jó lehet.
Cukor- és lisztmentes
Nemrég megjelent egy mákos süti receptje a Facebook-hírfolyamomban. Nem csupán egy sima mákos sütié, hanem egy cukor-, lisztmentes, csupa mákból és almából készült desszerté. A receptet elnézve nem tudtam eldönteni, hogy almás máktorta vagy mákos almatorta-e, amit látok, de a végeredmény szempontjából mindegy is az elnevezés.
Annak ellenére, hogy szénhidrátra igenis szüksége van a szervezetnek a megfelelő működéshez és a kiegyensúlyozott étrendhez, érdemes odafigyelni, hogy mennyit viszünk be belőle a szervezetünkbe. Ezzel a süteménnyel biztosan nem lövünk mellé, úgymond büntetlenül is lehet enni, nyilván mértékkel.
Cukor- és lisztmentes almás máktorta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm mák (darált)
- 1 zacskó sütőpor
- 3 darab alma
- 2 darab tojás
- ízlés szerint édesítő (eritrit)
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 darab citrom (lé és héj)
Elkészítés:
A tojásokat habosítsuk fel, keverjük össze az alapanyagokkal, alaposan vegyítsük őket össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a tésztát szilikon sütőformába, tűpróbáig süssük.
Fotó: Bogárdi Szilvia/Sóbors