Mézes-diós camembert sütőben sütve: tökéletes karácsonyi előétel

camembertcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

15 perc alatt készül el az egyik legfinomabb előétel, amelyben tökéletes harmóniában vannak az édes és a sós ízek.

Villámgyors ünnepi előétel lehet egy egyszerű camembertből, és akkor is elég nekiállni, amikor betoppannak a vendégek, ugyanis melegen a legfinomabb, sőt, kötelező frissen fogyasztani. 

A camembertből egy egyszerű trükkel lesz elegáns ünnepi előétel: mézes, rozmaringos pirított dió kerül a tetejére, ami kicsit belesüpped a puha sajtba, így tökéletes egységet képeznek. Körülbelül 200-250 gramm camemberthez elég ez a diós öntet, vagyis 2 kisebb vagy 1 nagyobb egész camemberthez.

Mézes-diós camembert

camembert2

Hozzávalók 2 személyre

  • 200 gramm camembert
  • 0.25 bögre méz
  • 0.5 bögre dió
  • 0.5 teáskanál friss rozmaring
  • ízlés szerint
  • tálaláshoz pirítós vagy sós keksz
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. 

Amíg sül a sajt, a diót daraboljuk durvára, majd pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, vigyázzunk, gyorsan megég.

Keverjük össze a mézet - ha kell, olvasszuk meg -, a diót és a friss romaringot. 

Mikor kész a sajt, vegyük ki a sütőből, enyhén sózzuk meg, majd kanalazzuk a közepére a mézes diót. Ha szükséges, szórjunk még egy kis tengeri sót a tetejére.

Azonnal, melegen, pirítóssal vagy keksszel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük