![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mézes-diós camembert sütőben sütve: tökéletes karácsonyi előétel
![camembertcover](https://kep.index.hu/1/0/3066/30666/306664/30666469_2354371_27742a44b53ccbccdfd2a64e06fda0ce_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
15 perc alatt készül el az egyik legfinomabb előétel, amelyben tökéletes harmóniában vannak az édes és a sós ízek.
Villámgyors ünnepi előétel lehet egy egyszerű camembertből, és akkor is elég nekiállni, amikor betoppannak a vendégek, ugyanis melegen a legfinomabb, sőt, kötelező frissen fogyasztani.
A camembertből egy egyszerű trükkel lesz elegáns ünnepi előétel: mézes, rozmaringos pirított dió kerül a tetejére, ami kicsit belesüpped a puha sajtba, így tökéletes egységet képeznek. Körülbelül 200-250 gramm camemberthez elég ez a diós öntet, vagyis 2 kisebb vagy 1 nagyobb egész camemberthez.
Mézes-diós camembert
![camembert2](https://kep.index.hu/1/0/3066/30666/306664/30666479_850c562aed8f29a81917c5f4c7d77bc7_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 200 gramm camembert
- 0.25 bögre méz
- 0.5 bögre dió
- 0.5 teáskanál friss rozmaring
- ízlés szerint só
- tálaláshoz pirítós vagy sós keksz
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét.
Amíg sül a sajt, a diót daraboljuk durvára, majd pár perc alatt pirítsuk meg egy serpenyőben, vigyázzunk, gyorsan megég.
Keverjük össze a mézet - ha kell, olvasszuk meg -, a diót és a friss romaringot.
Mikor kész a sajt, vegyük ki a sütőből, enyhén sózzuk meg, majd kanalazzuk a közepére a mézes diót. Ha szükséges, szórjunk még egy kis tengeri sót a tetejére.
Azonnal, melegen, pirítóssal vagy keksszel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!