Szaftos, mézzel és fokhagymával sült csirkecombok: sütőben sülnek pirosra

mézescomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elronthatatlan recept, bár a húsnak sok idő kell a pácban, nekünk szinte semennyi munkánk nincs ezzel a fogással.

Tudom, hogy sokan a csirkemellért rajonganak, de én mindig inkább "combpárti" voltam, szerintem sokkal szaftosabb és ízesebb ez a húsrész, jobban szeretek vele dolgozni is. Ennél a receptnél valójában a pác a lényeg, szóval tetszés szerint más részekből is el lehet készíteni, de akkor a sütési idő lehet, hogy változni fog.

A pácban a fokhagyma és a méz dominál, az édes-sós egyensúlyért pedig a szójaszósz és a Worcester-szósz felel. Ha még nem lenne elég pikáns a végeredmény, kerül bele chili és gyömbér is, picit csípős, picit egzotikus és mindenekfelett nagyon izgalmas lesz a fogás.

Mézes-fokhagymás csirkecombok

mézescomb2

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 kilogramm csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 60 milliliter szójaszósz
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál méz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 darab gyömbér (2,5 cm-es)
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, reszeljük le - ha nem jutunk friss gyömbérhez, negyed teáskanál őrölt gyömbért használjunk helyette.

A csirkecombok kivételével keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban.

A combokat tegyük egy jól zárható zacskóba, majd öntsük rá a pácot. Kicsit rázzuk vele össze, majd próbáljuk meg kinyomni a levegőt a zacskóból, amennyire tudjuk, végül zárjuk le a zacskót. Egy éjszakán vagy akár egy napon át pácoljuk így a húst.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A combokat a páclével együtt öntsük egy jénaiba vagy mély tepsibe. Fedő nélkül kb. 45-50 percig süssük, míg belülről át nem sülnek, kívülről pedig aranybarnák nem lesznek.

Melegen, körettel, a kisült lével megöntözve tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük