Fűszeres, paradicsomos sertésszelet: a finom, illatos szósz a siker titka

3
Nyomtatás
paradicsomos-sertessult
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kísérletezz néha valami újdonsággal! A paradicsomos sertésszelet puha, finom szaftos, és egy kis változatosságot jelenthet.

A jól elkészített sertéshús mindig remek választás. Sütheted egyben, szeletelve, különféle izgalmas fűszerekkel, mustárralfokhagymával vagy szószokkal megbolondítva. A paradicsomos sertésszelet is mennyei, az elkészítése pedig nem igényel különleges szakértelmet. Ebben a receptben a paradicsom és a fűszerek tökéletesen harmonizálnak.

Ha a szaftosabb húsokat részesíted előnyben, a karaj helyett tarját vagy combot is használhatsz alapanyagként. A klasszikus köretek mellett pedig friss vagy sült zöldségekkel is kínálhatod a húst. 

Paradicsomos sertésszelet

paradicsomos-sertesszelet-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 3 evőkanál olaj a sütéshez
  • só és bors ízlés szerint
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd forgassuk lisztbe. Kevés olajon süssük oldalanként három-négy percig. 

A hámozott paradicsomot tegyük egy lábosba, és kezdjük melegíteni. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rakjuk hozzá a szárított bazsalikomot, majd főzzük 10 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik és az ízek összeérnek. 

A karajszeleteket rakjuk egymás mellé egy zsiradékkal kikent tepsibe, és kanalazzuk rájuk a paradicsomos szószt. 

Fedjük le fóliával, és 180 fokon süssük körülbelül 50 percig. Ha a hús megpuhul, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vegyük ki a sütőből.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon