Omlós csirkecombok mézes-fokhagymás pácban: 30 percen belül kész az ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
A csirkecomb mellé érdemes egy szelet friss kenyeret is kínálni, hogy ne vesszen kárba a szaft sem.
Mostanában előnyben részesítem a csirke combját a mellével szemben, sokkal szaftosabb, ízesebb lesz a végeredmény, és az ára is kedvezőbb. Persze a csirkemellet is el lehet úgy készteni, hogy ne száradjon ki, de ehhez a legtöbbször be kell bundázni, például ebbe a fokhagymás-tejfölös panírba.
A csirkecombot sokkal nehezebb kiszárítani, de nem is túl zsíros húsrész. Az alkohol, pontosabban a sör is nagyon jól áll neki, csak öntsd fel és főzd össze vele.
A sós ízeket érdemes valami édessel ellensúlyozni, akkor is, ha szárnyasról van szó, ez az ízkombináció karaktert ad az amúgy nem feltétlen ízes húsnak. Az alábbi fogás is mézzel készül, ráadásul nincs vele sok munka, mégis nagyon izgalmas. Ha megetted a húst, a szaftját muszáj kitunkolni.
Mézes-fokhagymás pácban sült csirkecombok
Hozzávalók 4 adaghoz
- 5 darab csirkecomb
- 50 milliliter szójaszósz
- 50 milliliter méz
- 100 milliliter alaplé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 fej hagyma
Elkészítés:
A csirkecombokat tegyük egy tányérra, és mindkét oldalukat sózuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát vékony szeletekre.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a combokat, és süssük az egyik oldalukat 3-5 percig, amíg szépen meg nem pirulnak. Ekkor fordítsuk meg, és közben adjuk hozzá a hagymákat is. Süssük ezt az oldalukat is 5-7 percig. Ha kész, vegyük ki és tegyük egy tányérra.
Öntsük a serpenyőbe a mézet, a szójaszószt és az alaplevet, keverjük össze a lesült hagymákkal. Tegyük vissza a combokat a serpenyőbe, majd közepes lángon, fedő alatt süssük még 10 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors