Vajpuha csirkemell tejfölös-fokhagymás bundában sütve: biztosan nem szárad ki a hús

tejfölös bundában sült csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha unod a rántott csirkét, de laktató húsételre vágysz, akkor bundázz tejföllel, elképesztő puha lesz a végeredmény.

A rántott, bundázott húsok előkelő helyet foglalnak el a magyar kedvencek listáján, nem nagyon lehet letaszítani őket. Amellett, hogy finomak, érdemes mértéket tartani belőlük, hiszen ezek az ételek legtöbbször bő olajban sülnek, amelyek sem a súlyodnak, sem az egészségednek nem tesznek jót.

Bundából a legnépszerűbb a liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasa, de ha szeretnél újítani, akkor érdemes a tejtermékeket, a kefirt és a joghurtot is bevetni, elképesztően finomak lesznek a húson. Nem csak a panír lesz izgalmasabb, a hús is átveszi az ízüket, puha és omlós lesz, még az amúgy szárazabb csirkemell is. Itt nem a ropogós textúra fog dominálni, de nem is baj.

A kefires bundában sült csirkemell receptjét itt találod, de sütheted joghurtos keverékben is, ez utóbbiba hangsúlyosabb fűszerek is kerülnek. Az alábbi egy tejfölös változat, de a bundában a fokhagyma is érezteti magát.

Tejfölös-fokhagymás bundában sült csirkemell

tejfölös bundában sült csirkemell recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 70 gramm liszt
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • ízlés szerint
  • 200 milliliter tejföl
  • 30 gramm liszt (a panírozáshoz)
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekre, és sózzuk be. 

A tojásokat verjük kicsit fel, keverjük hozzájuk a 70 gramm lisztet, szórjuk bele a fokhagymaport, a sót, majd keverjük hozzá a tejfölt. 

Egy tányérba szórjunk 30 gramm lisztet, először forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd forgassuk meg a tejfölös masszában is. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük