Vajpuha csirkemell tejfölös-fokhagymás bundában sütve: biztosan nem szárad ki a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ropogós
Puha mézeskalács csokiba mártva: így dobd fel az ünnepi sütit
Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé
Krémes karácsonyi diótorta: beragyogja az ünnepi asztalt
Gazdag, ünnepi halászlé: karácsonykor kötelező az asztalra
10 mesés aprósütemény karácsonyra: mutatósak és finomak
Ha unod a rántott csirkét, de laktató húsételre vágysz, akkor bundázz tejföllel, elképesztő puha lesz a végeredmény.
A rántott, bundázott húsok előkelő helyet foglalnak el a magyar kedvencek listáján, nem nagyon lehet letaszítani őket. Amellett, hogy finomak, érdemes mértéket tartani belőlük, hiszen ezek az ételek legtöbbször bő olajban sülnek, amelyek sem a súlyodnak, sem az egészségednek nem tesznek jót.
Bundából a legnépszerűbb a liszt, tojás, zsemlemorzsa hármasa, de ha szeretnél újítani, akkor érdemes a tejtermékeket, a kefirt és a joghurtot is bevetni, elképesztően finomak lesznek a húson. Nem csak a panír lesz izgalmasabb, a hús is átveszi az ízüket, puha és omlós lesz, még az amúgy szárazabb csirkemell is. Itt nem a ropogós textúra fog dominálni, de nem is baj.
A kefires bundában sült csirkemell receptjét itt találod, de sütheted joghurtos keverékben is, ez utóbbiba hangsúlyosabb fűszerek is kerülnek. Az alábbi egy tejfölös változat, de a bundában a fokhagyma is érezteti magát.
Tejfölös-fokhagymás bundában sült csirkemell
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- 2 darab tojás (M-es)
- 70 gramm liszt
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- ízlés szerint só
- 200 milliliter tejföl
- 30 gramm liszt (a panírozáshoz)
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk vékonyabb szeletekre, és sózzuk be.
A tojásokat verjük kicsit fel, keverjük hozzájuk a 70 gramm lisztet, szórjuk bele a fokhagymaport, a sót, majd keverjük hozzá a tejfölt.
Egy tányérba szórjunk 30 gramm lisztet, először forgassuk meg benne a hússzeleteket, majd forgassuk meg a tejfölös masszában is.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük aranybarnára a csirkemellek mindkét oldalát. Ha megsültek, tegyük őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors