Mézes-fokhagymás szószban sült csirkecombok: szaftos és omlós lesz a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Elég 10 percet rászánnod a napodból a csirkecomb összeállítására, a többi munkát a sütő végzi, nem lesz vele gondod.
Egyszerű, de ízekben gazdag ez a sült csirkecomb, a mézes máz szaftosan tartja a húst, egyszerre lesz édes és sós, a fokhagymának köszönhetően pedig pikáns. Szinte semmi munkád nem lesz vele, csak megfűszerezed, majd lekened a szósszal a combot, és mehet is a sütőbe.
A méz édességét a picit csípős dijoni mustár ellensúlyozza, de akár chilit vagy szójaszószt is adhatsz hozzá, esetleg nagyon enyhe ecettel vagy citromlével savanykásabbá is teheted. Hogy igazán szaftos legyen a hús, sütés közben érdemes locsolgatni, átkenni az aláfolyt szósszal.
Mézes-fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó)
- 30 gramm vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A fokhagymát pucoljuk meg, két gerezdet vágjunk hajszálvékony szeletekre, kettőt pedig reszeljünk le.
Készítsük elő a csirkecombokat: vágjuk be a hús vastagabb részét a csont mentén, dugjunk oda pár szelet fokhagymát, sózzuk, borsozzuk a combok mindkét oldalát. Tegyük őket az előkészített tepsire.
Egy kis tálban olvasszuk meg a vajat, majd keverjük hozzá a mézet, mustárt és a reszelt fokhagymát. Kenjük le a combokat ezzel a keverékkel.
Toljuk a húst a sütőbe, de minden 15 percben kenjük át az alácsorgott szósszal. Kb. 50-60 percig süssük a combokat, míg aranybarnára és omlósra nem sülnek.
Fotó: Getty Images