Ünnepi kacsacomb naranccsal és tökkel sütve: egyszerre omlós, ropogós és szaftos
A kacsacomb a mézes páctól lesz különlegesen fényes. A vele sült finomságok pedig még aromásabbá teszik.
A hétvégi családi ebédek, baráti összejövetelek alkalmából a legjobb, ha egyben sült hússal kedveskedik a konyhafőnök a szeretteinek. Az egyben sült húsok látványosak, kiadósak, elkészítésük pedig olykor meglepő egyszerűséggel történik.
A mutatós egyben sült kacsa esetében is érvényes az egyszerűség. A titok, hogy alacsony hőfokon, hosszú ideig kell sütni, így a szárnyas bőre ropogós, a húsa pedig omlós lesz. A kacsához remekül passzol a gyümölcs, tálalásnál akár gyümölcsmártást is kínálhatsz mellé.
A mézet keverjük össze a sűrített paradicsommal vagy a ketchuppal.
A megtisztított kacsát tegyük tepsibe, a bőrét irdaljuk be, utána kívül-belül fűszerezzük sóval, borssal, a bőrét kenjük be a mézes keverékkel (egy keveset hagyjunk belőle), majd csorgassunk rá kevés olajat. Öntsük alá az alaplevet, fedjük le alufóliával, és toljuk 140 fokra előmelegített sütőbe 100-120 percre.
Vegyük le a fóliát a tepsiről, és a kacsát kenjük le a maradék mézes keverékkel.
Emeljük a sütő hőfokát 180 fokra, tegyük vissza a kacsát, és 15-25 perc alatt süssük pirosra a bőrét.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu