Selymes mézes-mustáros öntet: friss zöldsalátához a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Imádom a salátákat, de nem szeretem a túl karakteres önteteket, elvagyok az olívaolaj, citrom, só kombóval. Egy ideje belépett a képbe a balzsamecet is, de például a joghurtos-fokhagymás dresszingeket nem kedvelem.
Tavasszal valahogy jobban kívánjuk a salátákat. Egyrészt, mert vágyunk a könnyedebb ételekre, másrészt a nyárra igyekszünk magunkat formába hozni, és ezekhez a saláták tűnnek a legjobb választásnak. Azért vigyázzunk, mert van olyan öntet, ami a salátát is kalóriadús fogássá változtatja.
A mézes-mustáros öntet sem feltétlen a legdiétásabb, de annyira finom, hogy legszívesebben minden nap ezt tenném a salátámra. Az arányokat jól kell eltalálni, hogy ne domináljon se a méz, se a mustár íze.
Nekem van egy szuper műanyag edénykém, amibe csak beleteszem a hozzávalókat, majd jól összerázom őket, de az is elég, ha homogénné keverünk össze mindent. A mézes-mustáros öntet elég intenzív ízvilágú, ezért zöldsalátákhoz passzol a leginkább, de a koktélparadicsomot is feldobja.
Mézes-mustáros salátaöntet
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 teáskanál méz
- 2 teáskanál mustár
- 1 csipet fehér bors
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál balzsamecet (opcionális)
Elkészítés:
Egy tálkában összekeverünk 2-2 teáskanál mézet és jó minőségű mustárt, majd hozzáadunk egy teáskanál frissen kifacsart citromlevet és egy kevés sót és fehér borsot. Folyamatos keverés közben öntjük hozzá az olívaolajat. Ízlés szerint egy kevés balzsamecetet is adhatunk hozzá.
Fotó: Getty Images