
Krémes sajttorta mézzel készítve – Elképesztően puha lesz így

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
Igazán különleges ez a mézes sajttorta, ennek ellenére az elkészítése pofonegyszerű.
A sajttorta egy ideje nagyon népszerű, hiszen nagyon szépen lehet tálalni és elképesztően egyszerű az elkészítése. A hagyományos változat a legismertebb, ez szerepel legtöbbször az éttermek kínálatában is, de ezernyi módon lehet variálni, hiszen a sajt, ami tulajdonképpen krémsajt, rengetegféle ízesítést elbír.
Gyümölcsökkel is kombinálhatod, a közelgő szezonra való tekintettel például eperrel. Ha még egyszerűbb változatot szeretnél, akkor készítsd el pohárkrémnek, a citrom kellemesen fanyarrá teszi.
Ez a mézes változat pedig nemcsak krémesen édes, hanem a benne található fahéjnak köszönhetően leheletnyit pikáns is.
Mézes sajttorta

Hozzávalók 6 adaghoz
- 160 gramm édes keksz
- 80 gramm vaj (olvasztott)
- 700 gramm krémsajt
- 80 gramm méz
- 100 gramm cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 50 milliliter tejszín
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A kekszet daráljuk meg, keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy 21 centiméteres, kapcsos tortaforma alját vajazzuk ki vagy béleljük ki sütőpapírral, nyomkodjuk az aljába a kekszes keveréket, majd tegyük a hűtőbe pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Tegyünk az aljába egy forró vízzel teli tepsit, hogy a sajttorta gőzben süljön, úgy nem reped meg a teteje.
A krémsajtot, a cukrot, a mézet, a tejszínt és a fahéjat elektromos habverővel keverjük csomómentesre. Üssük bele egymás után a tojásokat is, keverjük el a krémben jó alaposan. A krémet öntsük a kekszes alapra, tegyük a sütőbe és süssük 45 percig. Utána kapcsoljuk le a sütőt, nyissuk ki az ajtaját, majd várjuk meg, amíg kihűl. Ha kihűlt a süti, tegyük hűtőbe 2 órára fogyasztás előtt.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors