Citromos sajttorta pohárkrém pofonegyszerűen - Simán eláll napokig a hűtőben

citromos sajttorta pohárkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kis pohárban benne van a sajttorta minden íze, ráadásul frissítő, citromos változatban.

Egyszer azt mondtam valakinek, hogyha elrontja a süteményt, készítsen belőle pohárkrémet. Pedig ez egyáltalán nem állja meg a helyét, mert a pohárdesszert nagyon mutatós, ráadásul gazdaságosabb, mert pont annyi adagot lehet belőle készíteni, amennyire szükség van.

A család kedvenc édessége, a sajttorta is tökéletes pohárkrémnek, semmi sütési macera, csak a tiszta élvezet. A tavaszi frissességhez citromos változat dukál, amit az édes keksz nagyon jól kiegészít. Ha mégsem esszük meg azonnal, akkor a hűtőben néhány napig eláll. 

Citromos sajttorta pohárkrém

citromos sajttorta pohárkrém recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 200 gramm édes keksz
  • 45 gramm vaj
  • 300 gramm krémsajt (natúr)
  • 180 gramm porcukor
  • 150 milliliter tejszín
  • 200 milliliter víz
  • 30 gramm kukoricakeményítő
  • 30 milliliter citromlé
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint citromhéj
Recept idők

Elkészítés:

A keményítőt, a  porcukor felét, a vizet és a citromhéjat tegyük egy hideg serpenyőbe, alaposan keverjük össze. Nagyon alacsony lángon melegítsük, addig keverjük folyamatosan, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor zárjuk el a gázt, tegyünk bele egy kanálnyi vajat, öntsünk rá citromlevet, majd keverjük, amíg magába nem szívja. Takarjuk le folpackkal, hagyjuk teljesen kihűlni. 

Készítsünk elő 4 üvegpoharat. A vajat olvasszuk fel. A kekszet aprítógépben törjük össze morzsásra, öntsük egy tálba, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, alaposan keverjük össze. Tegyünk mindegyik pohár aljába a keverékből, nyomkodjuk le. 

A krémsajtot tegyük egy tálba, keverjük hozzá a porcukor másik felét és egy kevés citromhéjat. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a krémsajtos keverékhez. 

Óvatosan kanalazzuk a krémet a kekszes alapra egészen a pohár kétharmadáig, majd szórjunk rá egy kekszes réteget. A tetejére kanalazzuk rá a megfőzött citromos krémet. Tálalás előtt tegyük két órára hűtőszekrénybe. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük