Készíts sajttortát, ahogy a legmenőbb kávézókban!
Így készül a sült sajttorta

7
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Sajttorta receptből soha nem elég. Én még nem láttam embert, aki ne szerette volna, ráadásul annyiféleképpen variálható, aminek sosincs vége, szerencsére. Nagyjából olyan, mint a pizza, egyszerű, bármit rá lehet tenni, és mindenki imádja. Most próbáljunk ki egy sült verziót, és mivel nyár van, tegyünk rá bogyós gyümölcsöket!

A sajttorta tulajdonképpen egy igen egyszerű édesség, nem is kell hozzá sok minden, csak natúr krémsajt, valami, amivel édesítjük (igen, aki szeretné, simán megcsinálhatja IR-es verzióban), valami, amivel ízesítjük, és ha sütni is szeretnénk, akkor kell még bele tojás, ami összefogja. Nagyjából ennyi.

Az alappal sem kell sokat bajlódni, a sima, vajjal összetapasztott kekszmorzsa mindig jó megoldás. Ami azért tök jó, mert használhatjuk a kedvenc kekszünket, akár az Oreót is, vagy valami cukor- vagy gluténmentes verziót, ha éppen arra van szükség.

Számold bele a pihentetést!

Egy dologra kell csak odafigyelni: a megfelelő hűtési időre. Fájdalom, ez mindenképpen benne van a pakliban. Akkor is, ha hideg sajttortát készítünk, és akkor is, ha sültet, különben nem szilárdul meg a krém. De hát, fogjuk fel erényként: aminek állnia kell egy ideig, annak az ízei is jobban összeérnek, és a végén finomabb is lesz.

Sült sajttorta bogyós gyümölcsökkel

meleg sajttorta

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 120 gramm A kekszalaphoz keksz darálva
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • ízlés szerint cukor (édesítő)
  • 350 mililiter A masszához tejföl
  • ízlés szerint cukor (édesítő)
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 500 gramm krémsajt vagy mascarpone
  • 20 dekagramm friss bogyós gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 170 fokra.
Dolgozzuk össze a kekszmorzsát a cukorral (édesítővel) és a vajjal. Akkor jó, ha összeáll "homokgombóccá". Nyomkodjuk bele egy csatos tortaforma aljába. Ehhez a mennyiséghez a 23 centi átmérőjű az ideális, de bármi más is megteszi. Az alap tömítse el a tortaforma réseit, különben sülés közben kicsorog a massza.

Dolgozzuk össze a tejföld, a cukrot (édesítőt), a tojásokat és a vaníliakivonatot. Végül adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük vele simára.

Öntsük a masszát a tortaformába, és tegyük be a sütő alsó részébe. 45 percig sütjük, akkor van kész, ha megrázzuk, és már nem remeg.

Ha kész, hűtsük ki, majd pihentessük pár órát a hűtőszekrényben. Tálalás előtt szórjunk rá bogyós gyümölcsöket.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon