
Mézes-szezámmagos pirított mandula - Téli ropogtatnivaló, amiből nem lehet eleget készíteni

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
A különféle olajos magvak nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, ezt mindenki tudja. Ha mézbe mártjuk őket, akkor egyenesen mennyeiek.
Be kell valljam, hogy különleges vonzódást érzek az olajos magvak iránt. Szerencsére ezek a nassok mértékkel fogyasztva egészségesek, így nincs akkora lelkiismeretfurdalásom, amikor egy kicsit mélyebben nyúlok a tálkába. Az egyik nagy kedvencem a bundázott mogyoró, de a mandula is dobogós. A mandula natúr változatban vagy sózva is isteni, de ez a mézzel készült mindent visz. Pici szezámmaggal megszórva még izgalmasabb.
Annyi bizonyos, hogy ez a ropogtatnivaló nem diétás, viszont tele van vitaminokkal és jótékony zsírokkal. Otthonra, tea mellé is szuper, de ajándéknak sem utolsó, a hozzám hasonló addikciókkal rendelkezőknek.
Ha egyszerű, de isteni süteményt szeretnél sütni karácsonyra, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a sokáig puha olajos piskótát, ami nem csak nagyon finom, de illatos is.
Mézes-szezámmagos pirított mandula

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm mandula
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál szezámmag
- 4 evőkanál méz
Elkészítés:
A mézet a fahéjjal és a nádcukorral keverjük össze.
A mandulát tegyük egy sütőpapírral letakart tepsire, és 150 fokon pirítsuk néhány percig.
A mandulát tegyük egy tálba, a mézes keveréket öntsük rá és jól forgassuk bele. Szórjunk rá sót és szezámmagot, tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk negyed órát, néha forgassuk meg közben. Ha kész, vegyük ki, és várjuk meg, míg kihűl.
Fotó: Getty Images