Mézes-szezámmagos pirított mandula - Téli ropogtatnivaló, amiből nem lehet eleget készíteni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A különféle olajos magvak nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, ezt mindenki tudja. Ha mézbe mártjuk őket, akkor egyenesen mennyeiek.
Be kell valljam, hogy különleges vonzódást érzek az olajos magvak iránt. Szerencsére ezek a nassok mértékkel fogyasztva egészségesek, így nincs akkora lelkiismeretfurdalásom, amikor egy kicsit mélyebben nyúlok a tálkába. Az egyik nagy kedvencem a bundázott mogyoró, de a mandula is dobogós. A mandula natúr változatban vagy sózva is isteni, de ez a mézzel készült mindent visz. Pici szezámmaggal megszórva még izgalmasabb.
Annyi bizonyos, hogy ez a ropogtatnivaló nem diétás, viszont tele van vitaminokkal és jótékony zsírokkal. Otthonra, tea mellé is szuper, de ajándéknak sem utolsó, a hozzám hasonló addikciókkal rendelkezőknek.
Ha egyszerű, de isteni süteményt szeretnél sütni karácsonyra, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a sokáig puha olajos piskótát, ami nem csak nagyon finom, de illatos is.
Mézes-szezámmagos pirított mandula
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm mandula
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál szezámmag
- 4 evőkanál méz
Elkészítés:
A mézet a fahéjjal és a nádcukorral keverjük össze.
A mandulát tegyük egy sütőpapírral letakart tepsire, és 150 fokon pirítsuk néhány percig.
A mandulát tegyük egy tálba, a mézes keveréket öntsük rá és jól forgassuk bele. Szórjunk rá sót és szezámmagot, tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk negyed órát, néha forgassuk meg közben. Ha kész, vegyük ki, és várjuk meg, míg kihűl.
Fotó: Getty Images