Mézes-szezámmagos pirított mandula - Téli ropogtatnivaló, amiből nem lehet eleget készíteni
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
A különféle olajos magvak nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, ezt mindenki tudja. Ha mézbe mártjuk őket, akkor egyenesen mennyeiek.
Be kell valljam, hogy különleges vonzódást érzek az olajos magvak iránt. Szerencsére ezek a nassok mértékkel fogyasztva egészségesek, így nincs akkora lelkiismeretfurdalásom, amikor egy kicsit mélyebben nyúlok a tálkába. Az egyik nagy kedvencem a bundázott mogyoró, de a mandula is dobogós. A mandula natúr változatban vagy sózva is isteni, de ez a mézzel készült mindent visz. Pici szezámmaggal megszórva még izgalmasabb.
Annyi bizonyos, hogy ez a ropogtatnivaló nem diétás, viszont tele van vitaminokkal és jótékony zsírokkal. Otthonra, tea mellé is szuper, de ajándéknak sem utolsó, a hozzám hasonló addikciókkal rendelkezőknek.
Ha egyszerű, de isteni süteményt szeretnél sütni karácsonyra, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a sokáig puha olajos piskótát, ami nem csak nagyon finom, de illatos is.
Mézes-szezámmagos pirított mandula
Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm mandula
- 3 evőkanál nádcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál szezámmag
- 4 evőkanál méz
Elkészítés:
A mézet a fahéjjal és a nádcukorral keverjük össze.
A mandulát tegyük egy sütőpapírral letakart tepsire, és 150 fokon pirítsuk néhány percig.
A mandulát tegyük egy tálba, a mézes keveréket öntsük rá és jól forgassuk bele. Szórjunk rá sót és szezámmagot, tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk negyed órát, néha forgassuk meg közben. Ha kész, vegyük ki, és várjuk meg, míg kihűl.
Fotó: Getty Images