Mézes-szezámmagos pirított mandula - Téli ropogtatnivaló, amiből nem lehet eleget készíteni

mézes pirított mandula cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A különféle olajos magvak nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is, ezt mindenki tudja. Ha mézbe mártjuk őket, akkor egyenesen mennyeiek.

Be kell valljam, hogy különleges vonzódást érzek az olajos magvak iránt. Szerencsére ezek a nassok mértékkel fogyasztva egészségesek, így nincs akkora lelkiismeretfurdalásom, amikor egy kicsit mélyebben nyúlok a tálkába. Az egyik nagy kedvencem a bundázott mogyoró, de a mandula is dobogós. A mandula natúr változatban vagy sózva is isteni, de ez a mézzel készült mindent visz. Pici szezámmaggal megszórva még izgalmasabb. 

Annyi bizonyos, hogy ez a ropogtatnivaló nem diétás, viszont tele van vitaminokkal és jótékony zsírokkal. Otthonra, tea mellé is szuper, de ajándéknak sem utolsó, a hozzám hasonló addikciókkal rendelkezőknek.

Ha egyszerű, de isteni süteményt szeretnél sütni karácsonyra, akkor mindenképpen próbáld ki ezt a sokáig puha olajos piskótát, ami nem csak nagyon finom, de illatos is.

Mézes-szezámmagos pirított mandula

mézes pirított mandula recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm mandula
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 4 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A mézet a fahéjjal és a nádcukorral keverjük össze.

A mandulát tegyük egy sütőpapírral letakart tepsire, és 150 fokon pirítsuk néhány percig. 

A mandulát tegyük egy tálba, a mézes keveréket öntsük rá és jól forgassuk bele. Szórjunk rá sót és szezámmagot, tegyük vissza a sütőbe, pirítsuk negyed órát, néha forgassuk meg közben. Ha kész, vegyük ki, és várjuk meg, míg kihűl. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük