![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Villámgyors, szaftos barackpite – Muffinsütőben egyszerűen elkészíthető
![mini őszibarackos pite cover](https://kep.index.hu/1/0/3363/33630/336306/33630639_2575975_661e6f4735d68e0f3ae001e12a8eb26a_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az igazán finom barackot úgy jó enni, ha a leve is csurog a szánk szélén, annyira puha.
A barack annyira nyári gyümölcs, hogy csak fürdőruhában tudom elképzelni magam, ahogy eszem. A leve végigcsurog a karomon és a lábamon, de nem foglalkozom vele, mert csak beugrom a vízbe és már nyoma sincs a ragacsos lének.
Igazi szerelemgyümölcs, nemcsak nyersen finom, hanem süteményekben is tökéletes alapanyag, finom szaftossá varázsolja a tésztát. Ezúttal pitetésztába tettem, de nem hagyományosan, hanem muffinsütőben készítettem, kisebb darabokat sütöttem, így akár uzsonnára is csomagolhatok belőlük.
Mini barackpite
![mini őszibarackos pite recept](https://kep.index.hu/1/0/3363/33630/336302/33630291_34a2bbc5e9b0c1183000bcebaaab6976_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
Töltelék
- 1 darab tojás (kenéshez)
- 1 teáskanál tej (kenéshez)
- 2 darab őszibarack
- 2 evőkanál őszibarackdzsem
- 2 evőkanál nádcukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- tetejére cukor
Pitetészta
- 250 gramm liszt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 darab tojás
- 125 gramm vaj (jéghideg)
- 60 gramm cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Készítsük el a pitetésztát. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd morzsoljuk bele a hideg vajat. Adjuk hozzá a cukrot, majd a tojást, végül a tejfölt is. Gyúrjunk belőle egynemű tésztát. Csomagoljuk be, majd tegyük be a hűtőbe egy órára.
Készítsük el a tölteléket. A barackot hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra. Egy tálban villával verjük fel a tojást egy kis tejjel. Egy másik tálban keverjük össze a felkockázott barackot, a barackdzsemet, a nádcukrot, a fahéjat és a sót.
A pitetésztát nyújtsuk ki, majd egy pohárral szaggassunk belőle 10-11 centiméter átmérőjű köröket. A muffinsütőt vajazzuk ki, majd béleljük ki a tésztával úgy, hogy lógjon túl a szélén. Mindegyik mélyedésbe kanalazzunk a töltelékből.
A tészta maradékából szaggassunk 6 centiméter átmérőjű köröket. Ezekkel takarjuk be a süteményeket úgy, hogy a szélüket zárjuk jól össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tészta tetejét kicsit vágjuk be, kenjük meg a felvert tojással, majd hintsük meg egy kevés porcukorral.
Süssük 30-35 percig.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors
Olvasd el ezt is!