A híres, amerikai mogyoróvajas keksz receptje: 3 hozzávalóból készül
Az amerikaiak népszerű teasüteményét, a mogyoróvajas kekszet nagyon kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészítheted.
Ha szereted a Reese’s mogyoróvajas kosárkáit, az alábbi édességet is imádni fogod, a klasszikus mogyoróvajas alap corn flakesszel egészült ki. Ahogy beleharapsz a bonbonba, roppani fog a fogad alatt, miközben krémes is egyszerre. Magát a mogyoróvajat nem porcukorral, hanem mézzel kevertük ki, ettől nem csak édesebb lett, pluszízt is kap tőle.
Hogy igazán finom legyen, csokimázzal is befedtük: éttel a legfinomabb, de használhasz tej- vagy fehér csokit is, ha nagyon édesszájú vagy. Fontos, hogy a kész bonbont a fagyasztóban, de legalább a hűtőben tárold tálalásig, akkor jó, ha ropog a csoki a külsején.
Tegyük a corn flakest aprítógépbe, majd aprítsuk durvára (de ne porrá). Akár egy zacskóba is beletehetjük, és nyújtófával is összetörhetjük.
A mogyoróvajat és a mézet tegyük egy kis lábasba, majd alacsony lángon melegítsük őket össze, míg elvegyülnek.
Húzzuk le a tűzről a mézes keveréket, majd keverjük bele a corn flakest.
Egy kiskanál segítségével töltsük a masszát szilikon jégkockatartóba – alternatív megoldásként egy sütőpapírral bélelt kis méretű tálba/tepsibe –, majd tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára. Ha egyik sem áll rendelkezésre, tegyük a masszát egyben a hűtőbe, míg picit összeáll, majd formázzunk belőle golyókat.
Az étcsokit törjük darabokra, majd a vajjal együtt tegyük egy mikrózható tálba. Tegyük a mikróba 15 másodpercre, keverjük át, majd tegyük vissza ugyanennyi időre. Ezt addig ismételjük, míg szépen el nem olvad, egynemű nem lesz a massza. Vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert kicsapódhat a kakaóvaj.
Fedjünk le sütőpapírral egy tálcát. A megszilárdult mogyoróvajas falatokat/golyókat (ha tepsiben készítettük, vágjuk kockákra) forgassuk meg az olvasztott csokiban, majd tegyük a sütőpapírra.
Tegyük vissza a kész bonbonokat a fagyasztóba 1 órára, míg megszilárdul a csoki.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
@sobors.hu