
Kiadós csirkés, kukoricás ragu: másnap is finom
Az ízletes fogást érdemes nagyobb adagban összedobni, hűtőben gond nélkül tárolható, így másnapra is meglesz az ebéd.
A különleges csirkés fogás kevés hozzávalóból, egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel kínálhatják. A narancsos csirkefalatok mellé rizs dukál, de tésztával, sült krumplival és lepénykenyérrel is kipróbálhatod.
A receptet feldobhatod narancs reszelt héjával és gyömbérrel is. A pikánsabb hatás kedvéért chili is kerülhet bele egy kevés szójaszósszal, így még izgalmasabb ez a különleges, ázsiai hangulatú étel.
A húst tetszés szerint vágjuk csíkokra vagy kockázzuk fel. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal és az étkezési keményítővel.
Az olajat forrósítsuk fel, majd dobjuk rá a húst, pirítsuk 10-15 percig, közben gyakran kevergessük. Ezután öntsük fel vízzel, narancslével, és főzzük még 10-15 percig.
Az elkészült húst rizzsel kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu