Narancsos trüffelgolyó pillanatok alatt: mutatós, isteni desszert

trüffel
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Rengetegféleképpen variálhatod az alapreceptet, készülhet gyümölcsösen, alkoholosan, de akár másfajta csokiból is.

A trüffelgolyó a csokirajongók álma, hiszen a mutatós édesség szinte színtiszta csokoládéból áll egy kevés vajjal és tejszínnel kiegészítve. Ebben a receptben annyit változtattunk a klasszikus verzión, hogy tejszín helyett naracslé került bele, illetve egy kevés narancshéj gondoskodik még a citrusos ízről és illatról.

A desszertet akár vegán változatban is elkészítheted, ha a vajat kókuszolajra cseréled. Nem csak ezen a pontján változtathatsz a receptnek: az étcsokoládé helyett használhatsz tej- vagy fehér csokit, igaz, utóbbi kettő mellé nem lesz szükség plusz porcukorra. 

A kész trüffelgolyót nem csak kakaóporba forgathatod, kókuszreszelébe vagy darált dióba, mandulába hempergetve még mutatósabb lesz.

Narancsos trüffelgolyó

trüffelgolyó

Hozzávalók 35 darabhoz:

  • 200 gramm étcsokoládé (70%-os)
  • 60 gramm vaj
  • 60 milliliter narancslé
  • 1 tk narancshéj
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek kakaópor (+ forgatáshoz)
Recept idők

Elkészítés:

A csokit törjük vagy vágjuk kisebb darabokra, vízgőz felett olvasszuk fel. 

Amikor elolvadt, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat.

Adjuk hozzá a narancslevet, a narancshéjat, a porcukrot és a kakaóport, keverjük csomómentesre, egyneműre a masszát.

Tegyük a hűtőbe kb. 20-30 percre, akkor jó, amikor még nem túl kemény, de nem is ragacsos, tökéletesen formázható.

Készítsünk kisebb méretű golyókat a masszából, a darabszám a mérettől függ, majd forgassuk őket kakaóporba. Ha ragad a kezünk, érdemes azt is picit leszórni kakaóporral, hogy ne olvassza meg a masszát.

Légmentesen zárható dobozban tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük