![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Csípős és ropogós rántott hús: a Nashville-i csirke semmihez sem fogható
![nrcscover](https://kep.index.hu/1/0/3437/34375/343750/34375071_2632019_5dbef2eb79facd4aa51e9fb9a07cd771_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A Nashville-i rántott csirke világhírű, amit a kulináris élményekre éhezők könnyfakasztóan csípős változatban is megkóstolhatnak.
Nashville-ben terjed egy mondás, miszerint a turisták a zene miatt fedezik fel a várost, végül az ételek miatt maradnak. Az egyik leghíresebb mesterművük a rántott csirke, amit csípősen vagy extra csípősen lehet kérni a helyi étkezdékben, és persze otthon is elkészíthető.
A tüzes étel az 1930-as években lett népszerű Amerikában, köszönhetően Norton Prince-nek, akinek a barátnője készítette el először az emlékezetesre sült csirkét. A barátnő bosszúból szolgálta fel a csípős csibét szerelmének, az volt a szándéka, hogy Norton leégesse az ízlelőbimbóit. A nő arra nem is számított, hogy a férfi olyannyira rabja lesz az ételnek, hogy elkezdi árusítani.
A Prince's Hot Chicken ma is nagyon népszerű étkezde, Nashville-ben járva érdemes betérni a forró, ropogós falatokért, felejthetetlen élményben lesz részünk. A ropogós bunda - a fűszerezése miatt - szó szerint felrobban a szánkban, órák múlva is érezni fogjuk az ízét. Csípős, de nem ehetetlenül, elképesztően finom, olyan étel, amit az életben legalább egyszer muszáj megkóstolni.
A Nashville-i csirke panírjába minden amerikai étkezdében kerül valami plusz. Van, ahol írós pácban pihen a hús, de az én változatomban tojásos, tejes, nagyon fűszeres és lisztes bundát kap a csirke. Ha hűek szeretnénk maradni a Nashville-i életérzéshez, készítsünk csípős fűszerolajat is, amivel az aranybarnára sült húst megkenjük, de ezt akár el is hagyhatjuk. A rántott csirke mellé kenyeret és savanyúságot kínáljunk.
Nashville-i rántott csirke
![nrcsct](https://kep.index.hu/1/0/3437/34375/343750/34375019_03cc076433c31a4d9e757dc8d452d503_wm.jpg)
Hozzávalók 6 személyre
Hús:
- 1 kilogramm csirkehús (combja, melle, szárnya)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 liter tej
- 2 darab tojás
- 2 bögre liszt
- olaj a sütéshez
- 2 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
Fűszeres olaj:
- 160 milliliter olaj
- 1 evőkanál cayenne-bors
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál fokhagymapor
- 1 teáskanál őrölt chipotle
Elkészítés:
A csirkehúst sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalán, fektessük tálba, fedjük le, néhány órára tegyük hűtőbe.
A páchoz üssük bele a tejbe a tojásokat, majd az összes fűszert adjuk hozzá, keverjük egybe.
A húst a sütés előtt vegyük ki a hűtőből. A lisztet öntsük tálba, egy szelet vagy darab húst forgassunk bele, majd mártsuk a tejes keverékbe, utána ismét lisztbe. A bundázott húst forró olajban süssük meg mindkét oldalán aranybarnára.
Fűszeres olaj:
Az olajat a fűszerekkel keverjük egybe, ízlés szerint kenjük meg vele a rántott csirkét.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!