Így készül az eredeti New York-i sajttorta: sütőben sül a krémes finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az elegáns desszert a görög konyha büszkesége, a világ legfinomabb sajttortáját mégis New York-ban találod.
Az amerikai sajttorta, azon belül is a New York-i különlegessége abban rejlik, hogy nem hűtőben pihentetve készül, hanem a sütőben áll össze. A krémhez minden hozzávalót alaposan ki kell keverni, ne sajnáld az időt rá, úgy lesz tökéletes.
A sajttortát kínálhatod magában is, de sokkal finomabb lesz eper- vagy áfonyalekvárral, de még egy kis tejszínhabbal is megkoronázhatod ezt a fantasztikus desszertet.
New York-ban nem csak a világ legfinomabb sajttortája található, a világ legízletesebb pizzáját is itt kóstolhatod meg.
New York-i sajttorta
Hozzávalók 8 szelethez
A tortához:
- 120 gramm zabkeksz
- 60 gramm olvasztott vaj
- 400 gramm krémsajt
- 120 gramm cukor
- 200 gramm görög joghurt
- 150 milliliter tejszín
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 darab citrom leve
A tálaláshoz:
- ízlés szerint eperlekvár
- ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés:
A kekszeket törjük morzsaállagúra, ha van darálónk, daráljuk le, ha nincs, egy sodrófával törjük össze. Ezután az olvasztott vajjal keverjük el a kekszmorzsát.
A forma belső oldalait kenjük ki egy kevés vajjal és helyezzünk bele méretre vágott sütőpapírt. A forma külső részét alufóliával vonjuk be. Egy evőkanál segítségével szépen oszlassuk el a formában a kekszes, vajas morzsát.
A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, keverjük szép habosra, majd a görög joghurtot is adjuk hozzá. Alapos keverés után a tejszínt is forgassuk bele a krémbe. A két tojás is kerüljön a masszába, jó alaposan keverjük össze. Utolsó körben a kukoricakeményítőt adjuk hozzá, miután alaposan eldolgoztuk a krémben, utána jöhet a vaníliakivonat, végül a citrom kicsavart levét forgassuk bele.
A krémet ezután öntsük a kekszmorzsára, szépen igazgassuk el rajta, mindenhol ugyanolyan vastagon borítsa.
Fogjunk egy tepsit, helyezzük a közepére a tortaformát. Öntsünk fél bögre meleg vizet a tepsibe, majd így toljuk a tortát a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vegyük le a sütőt 150 fokra, süssük további 30 percig a tortát, majd további 1 órán át hagyjuk a meleg, de lekapcsolt sütőben pihenni. Tálalásnál kínálhatunk mellé eperlekvárt, friss gyümölcsöket és tejszínhabot is.
Fotó: Getty Images