Krémes, nyári burgonyasaláta roppanós zellerrel és lilahagymával – Sültek mellé, de magában is isteni

burgonyasalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon izgalmas nyári burgonyasaláta, melyben krémes szósz és friss zöldségek roppannak majd a fogunk alatt.

Mint minden burgonyasalátában, ebben a receptben is puhára főtt krumplival fogunk dolgozni, mellé azonban bőven teszünk karakteres zöldségeket is. A salátás tálba angol zeller, csemegeuborka, lilahagyma és tüzes jalapeno paprika kerül, de utóbbit el is lehet hagyni, ha nem szeretjük a csípős ízeket. Amit viszont nem érdemes kihagyni, az a tojás és a sajt, ezektől sokkal gazdagabb, laktatóbb lesz a krumplis finomság.

Mivel ez egy jól megpakolt saláta, magában fogyasztva is jólesik, de sültek mellé is kínálhatjuk, jó hidegen behűtve, hogy az ízek összeérjenek. Az így készült krumplisalátával érdemes kísérletezni - bátran keverhetünk hozzá kaliforniai paprikát, répát, egy kis kaprot, de még kevés mustár is kerülhet a tálba.

Nyári burgonyasaláta

burgonyasalict

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm krumpli
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab csemegeuborka
  • 1 darab főtt tojás
  • 2 szál angol zeller
  • 1 darab jalapeno paprika
  • 3 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • 8 dekagramm sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát tetszőlegesre felvágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A sajtot lereszeljük, a tojást és a zöldségeket ízlésünk szerint felvágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk.

A puhára főtt burgonyát egybekeverjük a reszelt sajttal és a zöldségekkel - kivéve a petrezselymet -, majd a tejföllel és a majonézzel is egybeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük, tálalásnál petrezselyemmel megszórjuk, de használhatunk helyette zöldhagymát vagy kaprot is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük