
Könnyed, mégis tartalmas nizzai saláta: nyugodtan ízlésre szabható

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Álomszép citromos, túrókrémes torta: sütés nélkül készül
Ropogós

Krémes, házi őszibarackfagyi: turmixgépben készül a nyári desszert

Ráérős reggeli tojással és zöldségekkel: a sütőben érnek össze az ízek

Erdélyi padlizsánkrém jó fokhagymásan: a legjobb mártogatós

Isteni citromos piskóta tejszínes krémmel: szép magas a tészta

Mennyei, tejfölös frankfurti leves: mutatjuk, mi hogy szeretjük
A kiadós, nyári salátában főtt tojás is helyet kap, de a főzésére nagyon kell figyelni, akkor jó, ha a fehér, külső része szilárd, de a belseje folyós marad.
A nizzai saláta isteni, ráadásul nagy előnye, hogy könnyedén ízlésre szabható. Ha épp nem kapsz salátaszívet, használj jégsalátát vagy salátakeveréket, ha pedig szereted a rukkola picit kesernyés zamatát, azzal is feldobhatod.
A nizzai az egyik legbőségesebb saláta, mégis könnyű fogás, a nyári hőségben kifejezetten jólesik. Akinek van rá lehetősége, helyezze magát kényelembe a kert egy hűvösebb pontján, miközben falatozik, élvezze a zöldségek, a tojás és a mustáros öntet ízkavalkádját.
Nizzai saláta

Hozzávalók 4 személyre
Alap:
- 8 darab újkrumpli
- 2 marék ceruza- vagy zöldbab
- 4 darab tojás
- 4 darab szívsaláta
- 1 marék olajbogyó
- 6 darab paradicsom
- 150 gramm olajos tonhal
Öntet:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyát hagyjuk egészben, majd bő vízben főzzük puhára.
A kész burgonyákat hűtsük ki, majd vágjuk félbe vagy negyedekbe.
A zöldbabot főzzük puhára.
A tojásokat tegyük forrásban lévő vízbe, majd 4-5 perc alatt főzzük készre.
A tojásokat hűtsük ki, majd pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe.
A szívsalátát, paradicsomot mossuk meg, ízlés szerint daraboljuk fel.
A tonhalat villával tépkedjük szét.
Az öntet hozzávalóit a zúzott fokhagymával és az olajos hal levével (a maradék olajjal a dobozban) keverjük egybe.
Az összes előkészített salátának valót tegyük salátástálba, forgassuk egybe, majd adjuk hozzá az öntetet.
Fotó: Getty Images