Tápláló avokádós csirkesaláta: ezután senki nem marad éhes
Az avokádós csirkesaláta fanyar öntettel tálalva tápláló, egészséges, és úgy laktat, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot.
Ha van otthon száraz kenyered/kiflid/zsemléd, nehogy a kukába dobd, készítsd el belőle az olaszok egyik kedvenc maradékmentő salátáját, a panzanellát. A pékárutól laktató, a zöldségektől friss a saláta, az öntet pedig felteszi az i-re a pontot.
Bár nyáron, édes, érett paradicsomból és fürtös uborkából lesz a legfinomabb a saláta, nyugodtan elkészítheted más évszakban is, koktélparadicsommal és kígyóuborkával is isteni. A friss bazsalikom a lelke, ne cseréld le őröltre, de oregánóból nyugodtan használhatsz szárítottat is.
Ha ropogósabb kenyérkockákra vágysz, a sütőben pirítsd meg a szeleteket, de ha gyors megoldást keresel, kenyérpirítóban is tökéletes lesz. Vigyázz, csak tálalás előtt forgasd egybe a zöldségekkel és az öntettel, különben megpuhul és átázik.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a csumájukat. Kockázzuk őket össze, tegyük tálba, szórjuk meg egy csipet cukorral.
Az uborkát vágjuk szeletekre vagy félkarikákra. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk hajszálvékony szeletekre. Adjuk mindkettőt a paradicsomhoz az összeaprított bazsalikommal és az oregánóval együtt.
A dresszing hozzávalóit keverjük össze egy kis tálkában. Öntsük a salátára, forgassuk vele egybe.
A szikkadt kenyérszeletek mindkét felét kenjük le olívaolajjal, majd kenyérpirítóban pirítsuk meg őket pár perc alatt. Vágjuk vagy tépjük őket kis darabokra.
A kenyeret közvetlen tálalás előtt adjuk a salátához, forgassuk vele össze, majd rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images