Marinált koktélparadicsom grillhúsok mellé: fűszeres olaj borítja
Isteni, frissítő, olaszos hangulatú ez a paradicsomsaláta, az édes zöldség mellett a rengeteg zöldfűszer és az olívaolaj íze dominál.
Ez a marinált koktélparadicsom tipikusan olyan étel, ami annál finomabb, minél többet áll a hűtőben. Ahogy összeérnek az ízek, a paradicsom magába szívja a fűszereket, egyszerűen isteni lesz.
Grillszezonban sült húsok mellé kötelező kísérő, de nem csak köretként kínálható: akár bruschettát is készíthetsz belőle, a zöldfűszeres-olívaolajos paradicsom tökéletes feltét.
Ha nagyobb társaságnak kínálnád, érdemes dupla adaggal számolni, szezonjában pedig édes, lédús nagyobb paradicsomokat válassz hozzá, azokkal is tökéletesen működik a recept, és árban is jobban jössz majd ki.
Marinált koktélparadicsom
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 g koktélparadicsom
- 0.5 csokor friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 120 ml olívaolaj (extraszűz)
- 3 ek fehérborecet
- 1 tk cukor
- 0.5 tk oregánó
- 0.5 tk bazsalikom
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az olajat, ecetet, cukrot és a fűszereket keverjük össze. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az összeaprított petrezselymet is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, tegyük egy nagyobb (lehetőleg üveg) tálba/befőttesüvegbe. Öntsük rá az olajos dresszinget, keverjük egybe.
Fedjük le a tálat/zárjuk le az üveget, majd tegyük a hűtőbe minimum 3-4 órára, de akár egy egész éjszakára, míg az ízek összeérnek.
-
2024-02-27 08:52:01
-
2024-02-16 08:32:01
-
2023-09-03 11:08:02
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!