Marinált koktélparadicsom grillhúsok mellé: fűszeres olaj borítja

marinalt-paradicsom
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Isteni, frissítő, olaszos hangulatú ez a paradicsomsaláta, az édes zöldség mellett a rengeteg zöldfűszer és az olívaolaj íze dominál.

Ez a marinált koktélparadicsom tipikusan olyan étel, ami annál finomabb, minél többet áll a hűtőben. Ahogy összeérnek az ízek, a paradicsom magába szívja a fűszereket, egyszerűen isteni lesz. 

Grillszezonban sült húsok mellé kötelező kísérő, de nem csak köretként kínálható: akár bruschettát is készíthetsz belőle, a zöldfűszeres-olívaolajos paradicsom tökéletes feltét.

Ha nagyobb társaságnak kínálnád, érdemes dupla adaggal számolni, szezonjában pedig édes, lédús nagyobb paradicsomokat válassz hozzá, azokkal is tökéletesen működik a recept, és árban is jobban jössz majd ki.

Marinált koktélparadicsom

marinalt-paradicsom1

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g koktélparadicsom
  • 0.5 csokor friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 120 ml olívaolaj (extraszűz)
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 tk cukor
  • 0.5 tk oregánó
  • 0.5 tk bazsalikom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat, ecetet, cukrot és a fűszereket keverjük össze. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és az összeaprított petrezselymet is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, tegyük egy nagyobb (lehetőleg üveg) tálba/befőttesüvegbe. Öntsük rá az olajos dresszinget, keverjük egybe.

Fedjük le a tálat/zárjuk le az üveget, majd tegyük a hűtőbe minimum 3-4 órára, de akár egy egész éjszakára, míg az ízek összeérnek.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük