![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mutatós cupcake Oreóval: a kakaós keksz a krémben is helyet kap
![oreóscupcake](https://kep.index.hu/1/0/3681/36817/368174/36817447_2811847_1e2ae4b97de10db4c1a1027564ef025d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Habos tető nélkül muffinnak is eladható az isteni édesség, vigyázat, ez a süti függőséget okoz!
A muffinokkal és a díszesebb társával, a cupcake-kel engem mindig el lehet varázsolni, nem úgy, mint a testvéremet, aki a világ legunalmasabb desszertjének tartja őket. Így amikor úgy döntök, muffint vagy cupcake-et sütök, mindig azon agyalok, hogyan győzzem meg a tesómat, igenis finom ez a desszert.
Elő is kaptam múltkor a muffintepsit és eldöntöttem, olyan ízesítésű tésztát készítek, amibe tuti, hogy bele fog szeretni. A kedvenc kekszére, az Oreóra alapoztam, a tésztába és a krémbe is tettem belőle, igaz, a díszes tetőbe csak néhány keksz töltelékét rejtettem. A tészta fantasztikus állagáról a mascarpone gondoskodott, ellenállhatatlanná tette, a jövőben biztos, hogy bármilyen muffint is készítsek, mascarpone helyet kap majd benne.
A cupcake tetejére mindig kerül valamilyen krémes korona, a legnépszerűbb a vajkrémes változat, amelybe akár ételfesték is kerülhet, kis fantáziával és kézügyességgel mesterművek születhetnek. Ha azonban nem szimpatizálsz a vajkrémmel, habtejszínnel dolgozz: ez az oreós sütinél kifejezetten ajánlott, mert a keksz krémje sokkal jobban tud érvényesülni a habba keverve.
Oreós cupcake
![coct](https://kep.index.hu/1/0/3673/36730/367301/36730149_167fc1f63f69f615f67e72ecd9b3b528_wm.jpg)
Hozzávalók 14 darabhoz
A tésztához:
- 250 gramm liszt
- 150 gramm cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 150 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 120 milliliter tej
- 3 evőkanál mascarpone
- 150 gramm Oreo keksz
A tetejére:
- 200 milliliter habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 4 darab Oreo keksz tölteléke
- 2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze: a lisztet szitáljuk keverőtálba, mehet hozzá a cukor, a sütőpor és az 1 csipet só.
A tojásokat üssük bele egy másik keverőtálba, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a puha vagy olvasztott vajat, tejet, mascarponét, alaposan keverjük egybe az egészet, utána forgassuk a lisztes keverékhez.
Az Oreo kekszeket vágjuk durvára, de 4-5 darab keksz töltelékét kés segítségével kaparjuk keverőtálba, utána az üres kekszeket is vágjuk durvára. Az összetört kekszeket keverjük a masszába - a kikapart krém a habba kerül majd -, majd fagyiadagoló segítségével adagoljuk papírral bélelt muffinformába. 180 fokosra előmelegített sütőben 20-30 alatt süssük meg. Sütésnél alkalmazzunk tűpróbát.
A habtejszínt öntsük rá a keksz kiszedett töltelékére, adjuk hozzá a cukrot és a vaníliakivonatot, majd verjük kemény habbá, amit habzsák vagy habnyomó segítségével nyomjunk a kihűlt muffinok tetejére. Ha marad hab, kerüljön hűtőbe, 1-2 napig tárolható, akár kávéba vagy forró csoki tetejére is kanalazható.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!