Csodaszép citromos cupcake: a látványos süti gyümölcsös tölteléket is kap

cccover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cupcake a muffin testvére, csak sokkal finomabb és mutatósabb, mivel a süti tetejére mindig kerül valamilyen krém is.

Az Amerikában népszerű finomság minden jeles napon kötelező résztvevő, legyen az esküvő, születésnap, babaváró buli vagy pizsamaparti, cupcake-nek mindig jut hely. A szépséges édességet mindenki szereti, már a látványában is jólesik gyönyörködni. A cupcake nem csak a habos krémtől különleges, érdemes tölteléket is rejteni a tésztába, úgy sokkal finomabb lesz.

A citrom fanyar zamatát kedvelőknek kötelező elkészíteniük ezt a cupcake-et, a tésztája a gyümölcstől illatos és szaftos. Érdemes a sütibe selymes tölteléket rejteni - muffinkiszúró vagy -töltő segítségével -, a legjobb választás a citromkrém. Természetesen tető is dukál a cupcake-re, citromos vajkrémmel kend meg, amelybe bátran keverhetsz (de nem kötelező) citromsárga ételszínezőt, hogy igazán friss hatást keltsen. Ha pedig szeretnéd, citromkarikákkal dobd fel a finomság tetejét.

Citromos cupcake

ccct

Hozzávalók 12 darabhoz:

Cupcake:

  • 110 gramm vaj
  • 150 gramm kristálycukor
  • 2 darab tojás
  • 1 darab citrom héja
  • 60 milliliter citromlé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 60 milliliter tej
  • 200 gramm finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Citromkrém:

  • receptlink a leírásban

Vajkrém:

  • 225 gramm vaj
  • 420 gramm porcukor
  • 1 darab citrom héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Cupcake:

A vajat és a kristálycukrot dolgozzuk össze, majd a tojásokat egyenként adagolva keverjük el benne. Ezután a citrom levét, héját és a vaníliakivonatot keverjük a masszába, utána pedig a tejet is adjuk hozzá. A keverékhez a sütőporral egybekevert lisztet is forgassuk hozzá (ha szükséges, tejet még lehet a masszához adni, hogy lágyabb legyen a tészta).

A muffintepsit (formákat) béleljük ki sütőpapírral vagy muffinkapszlival, utána fagyiadagoló segítségével töltsük meg őket félig vagy picit tovább, de ne teljesen tele, mert a tészta a sütés közben emelkedni fog.

A muffinokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-25 percre (sütésnél alkalmazzunk tűpróbát).

Várjuk meg, míg kihűlnek a sütik, majd muffinkiszúró segítségével szúrjuk ki a közepüket, a kialakult üregbe pedig tegyünk citromkrémet (amennyi belefér), majd a kiszúrt tésztaérmét tegyük vissza, fedjük le vele a tölteléket.

Vajas krém:

A vajat keverjük habosra, majd dolgozzuk hozzá a porcukrot. Miután jól egybedolgoztuk a vajat a porcukorral, keverjük el benne a citromlevet és -héjat. A krémet töltsük habzsákba vagy adagolóba, majd nyomjunk belőle a süti tetejére.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük