Tartalmas orosz zöldségsaláta majonézzel nyakon öntve – Hidegen falatozva a legfinomabb

oroszsalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kísértetiesen hasonlít a francia salátához, csak sokkal laktatóbb az orosz változat.

Az orosz salátának sok arca ismert, van, amelyikbe hústermék is kerül, bár szerintem a sima zöldséges változat is nagyon laktató. A salátástálba rengetegféle zöldséget, gyümölcsöt pakolhatunk, ezt ízlésünkre szabhatjuk, mivel előfordulhat, hogy lesz olyan alapanyag, amiért nem rajongunk. Nekem ilyen az ananász, merthogy kockára vágva az egzotikus gyümölcsöt is gyakran hozzákeverik a harapósra főtt zöldségekhez.

A zöldségekhez érdemes nyers alapanyagokat is keverni - savanykásabb almát, csípős paprikát, uborkát, de még pirult csirkemellcsíkokkal vagy sonkakockákkal is tartalmasabbá tehetjük.

Orosz zöldségsaláta majonézzel

34123923 266e195736d0332656c2e1bb35213495 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab krumpli
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab ananász (kisebb)
  • 3 marék zöldbab
  • 3 marék borsó
  • ízlés szerint só és bors
  • 4 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd forrásban lévő vízben puhára főzzük, de ne főzzük szét.

A répát szintén megpucoljuk, kockákra vágjuk és forrásban lévő vízben megfőzzük.

Az ananászt megpucoljuk és kockákra vágjuk.

A zöldbab (fagyasztott is lehet) végeit levágjuk, majd ízlésünk szerint feldaraboljuk, forrásban lévő vízben 3 perc alatt megfőzzük.

A borsóval (mirelit vagy befőtt is megfelel) ugyanezt tesszük - forró lobogó vízben 3 perc alatt megfőzzük.

Az elkészíttet zöldségeket és gyümölcsöt salátástálba pakoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd a majonézzel és a tejföllel alaposan egybeforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk, minél hidegebb, annál finomabb.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük