
Tartalmas orosz zöldségsaláta majonézzel nyakon öntve – Hidegen falatozva a legfinomabb

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja

Szaftos, kókuszos lencsecurry: tunkolós fogás húsmentesen

Gyömbéres sárgarépaleves: a legfinomabb náthaűző

Egyedényes csirkés-paradicsomos tészta: ezután nincs sok mosogatnivaló

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik
Kísértetiesen hasonlít a francia salátához, csak sokkal laktatóbb az orosz változat.
Az orosz salátának sok arca ismert, van, amelyikbe hústermék is kerül, bár szerintem a sima zöldséges változat is nagyon laktató. A salátástálba rengetegféle zöldséget, gyümölcsöt pakolhatunk, ezt ízlésünkre szabhatjuk, mivel előfordulhat, hogy lesz olyan alapanyag, amiért nem rajongunk. Nekem ilyen az ananász, merthogy kockára vágva az egzotikus gyümölcsöt is gyakran hozzákeverik a harapósra főtt zöldségekhez.
A zöldségekhez érdemes nyers alapanyagokat is keverni - savanykásabb almát, csípős paprikát, uborkát, de még pirult csirkemellcsíkokkal vagy sonkakockákkal is tartalmasabbá tehetjük.
Orosz zöldségsaláta majonézzel

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab krumpli
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab ananász (kisebb)
- 3 marék zöldbab
- 3 marék borsó
- ízlés szerint só és bors
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd forrásban lévő vízben puhára főzzük, de ne főzzük szét.
A répát szintén megpucoljuk, kockákra vágjuk és forrásban lévő vízben megfőzzük.
Az ananászt megpucoljuk és kockákra vágjuk.
A zöldbab (fagyasztott is lehet) végeit levágjuk, majd ízlésünk szerint feldaraboljuk, forrásban lévő vízben 3 perc alatt megfőzzük.
A borsóval (mirelit vagy befőtt is megfelel) ugyanezt tesszük - forró lobogó vízben 3 perc alatt megfőzzük.
Az elkészíttet zöldségeket és gyümölcsöt salátástálba pakoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd a majonézzel és a tejföllel alaposan egybeforgatjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk, minél hidegebb, annál finomabb.
Fotó: Getty Images