
Pálcikás virsli, a gasztronómia álruhás humoristája
Egészségtelen, de jópofa, finom, és így még panírozni is szeretünk
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A pálcikás virslit semmiképp sem neveznénk a gasztronómia császárának, ettől függetlenül elkészíteni, és elfogyasztani is jópofa dolog. És még jól is lakunk vele. Elsőrangú vacsora kanapén röfögős, tévénézős estékre.
A corn dog egyféle rántott virsli, aminek a bundájába kukoricaliszt is kerül. Nyilván ettől is olyan finom, de főleg attól, hogy virsliből van, pálcikája van, és olajban sült.
Ha mást úgysem tehetünk, mert természetesen mindenki imádni fogja, és az első kóstolás után követeli, hogy még süssünk ilyet, legalább válasszunk hozzá jó minőségű virslit. Egészséges ugyan attól sem lesz, de legalább a lelkiismeretünket megnyugtattuk valamennyire. Az vesse ránk az első követ, aki nem vágott még be egy zacskó gumicukrot egy zacskó popcornnal és kólával.
Gyengéd érzelmek
Ez egyébként a panírozásnak az egyetlen olyan módja, amire még mi is elégedetten csettintünk a nyelvünkkel. Semmihez sem kell hozzáérni, csak elegánsan megfogjuk a pálcika végét, és úgy rakosgatjuk a virslit egyik tányérból a másikba. Komolyan, kedvet kaptam hozzá, de most rögtön!
Amerikai corn dog

Hozzávalók 12 adaghoz
- 32 dekagramm ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)
- 7 dekagramm liszt
- 7 dekagramm kukoricaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- 1.5 deciliter tej
- 5 deciliter olaj
- 24 darab bambusznyárs
Elkészítés:
2. A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.
3 . A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.
4. Az olajat felforrósítjuk. 5. A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)
6. Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal, vagy más mártogatóval tálaljuk.