Pálcikás virsli, a gasztronómia álruhás humoristája
Egészségtelen, de jópofa, finom, és így még panírozni is szeretünk
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A pálcikás virslit semmiképp sem neveznénk a gasztronómia császárának, ettől függetlenül elkészíteni, és elfogyasztani is jópofa dolog. És még jól is lakunk vele. Elsőrangú vacsora kanapén röfögős, tévénézős estékre.
A corn dog egyféle rántott virsli, aminek a bundájába kukoricaliszt is kerül. Nyilván ettől is olyan finom, de főleg attól, hogy virsliből van, pálcikája van, és olajban sült.
Ha mást úgysem tehetünk, mert természetesen mindenki imádni fogja, és az első kóstolás után követeli, hogy még süssünk ilyet, legalább válasszunk hozzá jó minőségű virslit. Egészséges ugyan attól sem lesz, de legalább a lelkiismeretünket megnyugtattuk valamennyire. Az vesse ránk az első követ, aki nem vágott még be egy zacskó gumicukrot egy zacskó popcornnal és kólával.
Gyengéd érzelmek
Ez egyébként a panírozásnak az egyetlen olyan módja, amire még mi is elégedetten csettintünk a nyelvünkkel. Semmihez sem kell hozzáérni, csak elegánsan megfogjuk a pálcika végét, és úgy rakosgatjuk a virslit egyik tányérból a másikba. Komolyan, kedvet kaptam hozzá, de most rögtön!
Amerikai corn dog
Hozzávalók 12 adaghoz
- 32 dekagramm ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)
- 7 dekagramm liszt
- 7 dekagramm kukoricaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- 1.5 deciliter tej
- 5 deciliter olaj
- 24 darab bambusznyárs
Elkészítés:
2. A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.
3 . A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.
4. Az olajat felforrósítjuk. 5. A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)
6. Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal, vagy más mártogatóval tálaljuk.