Mennyei, selymes paprikás sütőtökkrémleves: sütőben sült zöldség az alapja

8
Nyomtatás
paprikas-sutotokkremleves-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sütőben sütés a köbre emeli a zöldségek természetes ízét, a belőlük készült krémleves így még gazdagabb és finomabb.

Ezzel a selymes, paprikás sütőtökkrémlevessel dobd fel az őszi napokat, ha unod már a klasszikus változatot, ezt mindenképpen ki kell próbálnod! A különlegességét a sült zöldségek adják, ezek picit megpirulnak, szinte karamellizálódnak a sütőben.

Az alábbi recept tejtermék nélkül készül, így növényi étrendbe is beilleszthető. A leves krémességéről kókusztej gondoskodik, ezt ízlés szerint adagold, viszont nem érdemes kihagyni belőle, mert a kicsit édeskés, gyümölcsös íztől lesz mennyei a végeredmény!

Paprikás sütőtökkrémleves

paprikas-sutotokkremleves2-recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db sütőtök
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 200 g koktélparadicsom
  • 1 fej fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 100 ml víz
  • 2 dl kókusztej
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mossuk meg, pucoljuk meg. A sütőtököt, a paprikákat és a lila hagymát vágjuk félbe, ahol szükséges, a magokat távolítsuk el. A fokhagymafej tetejét vágjuk le, hogy látszódjanak a gerezdek.

Tegyük őket egy tepsibe, majd 180 fokon, légkeverésen 45-50 perc alatt süssük készre.

A sült zöldségeket tegyük egy turmixgépbe, a fokhagymafejből nyomjuk ki a gerezdeket. Adjunk hozzá egy kis vizet, friss bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, ezután dolgozzuk pépes állagúra.

A püréhez adjuk hozzá a kókusztejet, így elérve a krémes állagot.

Friss bazsalikommal és kovászos kenyérrel tálaljuk. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon