
Paradicsomleves és sajtos melegszendvics: a tökéletes expressz vacsora
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

8 szuper, változatos recept főtt tojással: a salátától a fasírtig

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan
Aki azt mondja, hogy a paradicsomleves unalmas, az még nem élt három olyan gyerekkel, akik legszívesebben minden áldott nap azt ennének.
A monotonitás elképesztően jó hatással van a kreativitásra, ez különösen érvényes, ha az embernek gyerekei vannak. Néha minden nap ugyanazt a mesét kell elmondani, ugyanarra a játszóra kell menni, ugyanazt a dalt kell hallgatni és ugyanazt kell főzni.
Így lehet, hogy a paradicsomlevesben is megtaláltam a kihívást. Már nem kell a klasszikus, agyoncukrozott, menzás verziónál leragadnom, mehet olasz vagy indiai irányba is, egy kis adalék, egy-két fűszer óriási különbségeket tesz. És így könnyebb nem megőrülni a minden héten visszatérő fogástól.
Nemcsak az változtathat óriásit egy levesen, ha kókusztejet vagy oregánó helyett gyömbért adunk hozzá, hanem az is, mit teszünk mellé. A sajtos melegszendvics például egy egyszerű, szomorú vacsora, paradicsomlevessel viszont egy tökéletes kerek étkezés lesz belőle.
Paradicsomleves sajtos melegszendviccsel

Hozzávalók 4 adaghoz
- 7 deciliter passzírozott paradicsom
- 3 deciliter víz
- 1 fej hagyma
- 1 csipet cukor
- ízlés szerint só
- 4 szelet kenyér
- 4 marék ementáli sajt, reszelt
- ízlés szerint vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra. A kenyereket megkenjük vajjal, majd megszórjuk reszelt sajttal, mindet félbevágjuk és összeborítjuk, kívülről is megkenjük vajjal, majd megszórjuk sajttal. Így toljuk a sütőbe őket, és sütjük egészen addig, míg a sajt meg nem olvad rajtuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors