Parmezános-vajas szószban sült krumpli – Egészen puha és krémes lesz a burgonya
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Téli saláta bébispenóttal: mustáros öntet koronázza meg
Különleges házi dijoni mustár: pikáns feltét vagy mártogatós
Selymes, tormás krumplikrémleves: tejtermék nélkül is sűrű és gazdag
Egyéjszakás fahéjas, banános zabkása: tápláló reggeli
Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is
A vajban sütés egészen más ízt ad a tepsiben sült krumplinak, amelyet a parmezán íze csak tovább fokoz.
A krumpli minden formájában tökéletes köret, de ha teheted, inkább süsd sütőben, kevésbé hizlal, mintha bő olajban készítenéd.
Valószínűleg nem is gondoltad volna, hogy a tepsiben sült krumplit hányféleképpen ízesítheted. Ebben a receptben fokhagymás és füstölt paprikás fűszerezést kap, és gyönyörű pirosra sül. A zöldfűszerek is nagyon jó állnak a burgonyának, süsd rozmaringgal, egészen átveszi majd az ízét.
Vajjal sütni pedig mindig csodás, egészen krémes lesz tőle minden étel, a parmezán pedig megadja a megfelelő karaktert, ahogy az alábbi receptben is. A munka nagyon kevés vele, de a sütéssel legyél türelmes.
Parmezánban és vajban sült krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli
- 6 evőkanál vaj
- 3 evőkanál parmezán
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A vajat olvasszuk fel, és öntsük egy kisebb jénaiba, majd kanalazzuk rá a reszelt parmezánt. A krumplikat hámozzuk meg, és a nagyságuktól függően felezzük vagy negyedeljük őket, és fektessük a tepsibe.
Süssük 40-45 percig, amíg megpuhulnak, a tetejük pedig kicsit megpirul.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors