Parmezános-vajas szószban sült krumpli – Egészen puha és krémes lesz a burgonya

parmezánnal és vajjal sült krumpli cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A vajban sütés egészen más ízt ad a tepsiben sült krumplinak, amelyet a parmezán íze csak tovább fokoz.

A krumpli minden formájában tökéletes köret, de ha teheted, inkább süsd sütőben, kevésbé hizlal, mintha bő olajban készítenéd.

Valószínűleg nem is gondoltad volna, hogy a tepsiben sült krumplit hányféleképpen ízesítheted. Ebben a receptben fokhagymás és füstölt paprikás fűszerezést kap, és gyönyörű pirosra sül. A zöldfűszerek is nagyon jó állnak a burgonyának, süsd rozmaringgal, egészen átveszi majd az ízét.

Vajjal sütni pedig mindig csodás, egészen krémes lesz tőle minden étel, a parmezán pedig megadja a megfelelő karaktert, ahogy az alábbi receptben is. A munka nagyon kevés vele, de a sütéssel legyél türelmes. 

Parmezánban és vajban sült krumpli

parmezánnal és vajjal sült krumpli recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 kilogramm krumpli
  • 6 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál parmezán
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A vajat olvasszuk fel, és öntsük egy kisebb jénaiba, majd kanalazzuk rá a reszelt parmezánt. A krumplikat hámozzuk meg, és a nagyságuktól függően felezzük vagy negyedeljük őket, és fektessük a tepsibe. 

Süssük 40-45 percig, amíg megpuhulnak, a tetejük pedig kicsit megpirul.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük