Puha, szaftos csirkemell citromos-tejszínes szószban - Parmezánnal még finomabb

citromos parmezános csirke cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkés receptek mindig igazi mentőövnek számítanak a nagy vacsorakészítési dilemma közepén.

A parmezán olyan sajtféle, amit nagyon sokféle ételhez fel lehet használni, legyen akár tészta, akár húsos fogás. Inkább fűszer, így óvatosan kell vele bánni, nem szabad, hogy elvegye az étel eredeti ízét, elég, ha pikánsabbá teszi.

A citrom pedig egy olyan aduász, amely nemcsak süteményekben finom, hanem hús- és halételek mellé is tökéletes. Már csak egy kis tejszín hiányzik, hogy tökéletes fogás készüljön ebédre vagy vacsorára. A csirkés ételek nagyon gyorsan kész vannak, számtalan módon ízesíthetők és biztosan jóllakik tőlük mindenki.

Parmezános csirke citromos-tejszínes szószban

citromos parmezános csirke recept

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 70 gramm liszt
  • 80 gramm parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 darab citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 3 darab csirkemell
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 100 gramm bébispenót
  • 100 milliliter tejszín
  • 200 milliliter csirkealaplé
  • 1 darab citrom
  • 1 teáskanál bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tányéron keverjük össze a lisztet, 30 gramm parmezánt, sót és borsot. A jól megtisztított csirkemellek minden oldalát forgassuk bele, majd tegyük félre. 

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk olajat. Tegyük bele a csirkemelleket, és addig pirítsuk mindkét oldalukat, amíg aranybarnák nem lesznek. Vegyük ki őket a serpenyőből, letakarva tegyük félre. A citromot szeleteljük fel. 

Vegyük le a hőmérsékletet, tegyünk egy kisebb serpenyőbe vajat. Amikor a vaj megolvadt, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, egy percig pirítsuk. Adjuk hozzá a spenótot, fonnyasszuk pár percig. Tegyük bele a csirkéket, öntsük hozzá az alaplevet, a tejszínt, a citromlevet, szórjuk rá a maradék parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítsük bazsalikommal.  Alaposan keverjük össze. Adjuk hozzá a citromszeleteket, majd főzzük, ameddig a csirke szépen meg nem puhul.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük