Rántott karaj sajtos bundában, sütőben sütve: ezután nem kell szellőztetni
Ne legyen minden hétvégén ugyanolyan a rántott hús, sajtos bundában, sütőben még finomabb a karaj!
A rántott hús egyszerű, megunhatatlan kedvenc, melyet az egész világon ismernek és szeretnek, minden nemzetnek megvan a saját változata. Az amerikaiak lisztes bundában készítik, a japánok pankomorzsát használnak, az olaszok pedig paradicsommártással és sajttal koronázzák meg a frissensültet.
Az olasz rántott hús egyszerűen készül, ennek ellenére látványos és bőséges, általában tésztával szokták kínálni a paradicsommártás miatt, de salátával is tökéletes.
A csirkemellfilét szeleteljük fel, majd klopfoljuk ki, sózzuk le.
A parmezánt reszeljük le és forgassuk egybe a zsemlemorzsával, keverjük még hozzá a borsot és az oregánót.
Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a zúzott fokhagymát. Körülbelül 1-2 perc után a paradicsompassatát is adjuk hozzá, 5-8 percig főzzük még.
A tojást üssük fel egy tálba, forgassuk bele a hússzeleteket, majd utána a zsemlemorzsába is hempergessük bele, végül mehet a forró olajba aranybarnára sülni.
A megsült húst sorakoztassuk tepsire, kanalazzunk a tetejére a paradicsomos mártásból.
A mozzarellát reszeljük le és szórjuk a paradicsomos húsra, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg a sajt teljesen elolvad (5-8 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu