Villámgyors, parmezános sós keksz - Isteni ropogtatnivaló

Nyomtatás
parmezános rozmaringos keksz
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha vendégségbe megyek vagy hozzánk jönnek, valahogy mindig az édes sütemények vannak túlsúlyban, szegény sósakra senki nem gondol.

Imádom a sós kekszeket, csak úgy magában ropogtatni, vagy akár túróval eszegetni. A baráti összejöveteleken, bulikban, zsúrokon tényleg mindig túlsúlyban vannak az édes sütik, a sós kínálatot a boltban vett kész ropik vagy sósperecek szolgáltatják. Pedig sósat sütni sem ördöngösség, és biztosan népszerűek leszünk vele.

Ez a parmezános, rozmaringos kréker elég intenzív ízű, így biztos fel fog tűnni a kínálóasztalon. Vigyázzunk, a parmezán inkább fűszer, mint sajt, így óvatosan bánjunk vele. A rozmaring nagyon jól illik hozzá, de ízlés szerint tehetünk bele más zöldfűszert is. 

Parmezános, rozmaringos keksz

parmezános rozmaringos keksz recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 140 gramm liszt
  • 65 gramm parmezán (reszelt)
  • 0.5 teáskanál
  • 75 gramm vaj (hideg)
  • 1 deciliter habtejszín
  • 2 evőkanál rozmaring (friss)
  • 1 evőkanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk egészen apróra a rozmaringot. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a parmezánt, majd morzsoljuk bele a kockára vágott vajat, végül szórjuk bele a rozmaringot és a szezámmagot. Öntsük hozzá a tejszínt, és egy fakanállal addig keverjük, míg a tészta szépen összeáll. Egy deszkát vékonyan lisztezzünk be, és nyújtsuk ki a tésztát körülbelül fél centiméter vastagságúra. Vágjunk belőle egyenlő méretű téglalapokat. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Fektessük a téglalapokat a sütőpapírra úgy, hogy elegendő helyet hagyjunk közöttük. Egy villa segítségével szurkáljunk bele lyukakat, majd süssük, amíg aranybarnák nem lesznek. Hagyjuk teljesen kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon