Klasszikus petrezselymes krumpli – A legegyszerűbb és legjobb köret burgonyából
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Nem hiányozhat a rántott hús mellől, de szaftos ételek köreteként is tökéletes a petrezselymes krumpli.
A krumpli az a köret, amit bármilyen fűszerezéssel el tudunk készíteni, ráadásul nagyon sokféleképpen - ez az az étel, amit biztosan mindenki szeret.
A gyerekek általában a sült krumpliért rajonganak, én krumplipürépárti vagyok, de gyerekkorom kedvence, a petrezselymes burgonya a legfinomabb és legletisztultabb változat. Rántott hús, de még szaftosabb ételek mellé is tökéletes. Lehet új vagy régi a krumpli, petrezselyemmel megszórva nosztalgikus élmény.
Petrezselymes krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm krumpli
- 1 teáskanál só
- 1 csomag friss petrezselyem
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A krumplit alaposan tisztítsuk és hámozzuk meg, majd vágjuk tetszőleges nagyságú, de egyforma darabokra. A petrezselymet is vágjuk fel. Egy lábasba tegyünk vizet, sózzuk meg, majd főzzük meg a krumplit, szűrjük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, dobjuk rá a leszűrt krumplikat, majd egy-két percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá a petrezselymet, sózzuk, majd vegyük le a tűzről.
Fotó: Getty Images