
Pezsgős lilakáposzta: malacsült mellé ez a legjobb köret
Újévkor elmaradhatatlan a malacsült, amely mellé párolt lilakáposzta dukál. Nem egy nagy ördöngösség elkészíteni ezt a köretet, szuperül illik minden mellé és tökéletesen kiegészíti az ízeket.
A lilakáposztát készíthetjük almával, szilvával, de szerintem a la nature a legfinomabb - egy kis adag pezsgővel megbolondítva. Igazi újévi köret, amellyel egészen biztosan levesszük a lábukról a rokonokat, barátokat.
Ezen a recepten egyszerűen nem lehet mit elrontani, csak arra kell odafigyelni, hogy kellőképpen megpárolódjon, puha legyen a káposzta, de ez is csak idő kérdése. A kömény nagyon jól áll ennek az ételnek, ha szeretjük az ízét, akkor emelhetjük picit a mennyiségét.
Fontos, hogy a cukor karamellizálva legyen, a karamellás-édes íz nagyon sokat dob az összhatáson, nemcsak a káposztának, hanem a beleszeletelt vöröshagymának is nagyon jól áll.
Pezsgős lilakáposzta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm lilakáposzta
- 3 deciliter pezsgő (száraz)
- 2 fej vöröshagyma
- 0.5 deciliter víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál ecet (15%)
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál köménymag
Elkészítés:
2. Hevítsük fel az olajat, dobjuk rá a káposztát és a hagymát. Kb. 10 percig pirítsuk, közben folyamatosan kevergessük.
3. Öntsük rá a vizet, pezsgőt, ecetet, sót és a köményt, fedő alatt pároljuk kb. 50 percig.
4. Karamellizáljuk az egy evőkanál cukrot egy kis vízzel. Ha a káposztából már elpárolgott a folyadék nagy része, öntsük rá a cukrot.
5. Ha elkészült a káposzta, kóstoljunk, ízesítsünk, ha még szükséges. A sült mellé tálaljuk.
Fotó: Shutterstock

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!