Pikáns, selymes avokádókrém: vitaminbomba kence a téli napokra

pakcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt elkészül a chilitől csípős kence, bátran próbáld ki kenyérre kenve, vagy tunkolj nyers zöldséget a krémbe.

A szendvics beépült a hétköznapokba, gyors harapnivaló, hidegen és melegen is finom. Néha azonban a jóból is megárt a sok, és unalmas lehet a megszokott sajtos, szalámis vagy sonkás változat. Épp ezért, ha szereted a szendvicseket, ne zárkózz el a házi készítésű kencéktől, próbáld ki őket pirítósra kenve, szendvicsben vagy zöldségek mellé. A házi krémek megérik a befektetett energiát, sokkal finomabbak, mint a bolti változatok, nincs bennük adalékanyag, pontosan tudod, mit kensz majd a kenyérre.

A klasszikus avokádókrém zamatában főként a koriander és a lime dominál, de érdemes játszani az ízekkel, tedd tüzesebbé chilipaprikával, ha azonban lágyabb zamatot szeretnél, keverj a krémbe pirított tökmagot.

Pikáns avokádókrém

pakct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 2 darab érett avokádó
  • 400 gramm tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab lime leve
  • 1 darab chilipaprika
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót hámozzuk meg, a húsát villával pépesítsük, adjuk hozzá a tejfölt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, a lime levét, a finomra vágott chilit és keverjük össze. Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük