Nem mindennapi majonézes kukoricasaláta: lime, chili és feta sajt ízesíti
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Saláta saláta hátán, erről szól a nyár és a meleg idő. Csak hideg, lehűtött ételeket eszünk szívesen, legyen az egy jó krémleves, saláta, gyümölcs vagy desszert.
Egy sima majonézes kukoricasalátát mindenki el tud készíteni, úgyhogy annak a receptjéről kár is volna beszélni. Ez viszont egy ugyanolyan egyszerűen összeállítható, de sokkal izgalmasabb változat, amiben igazán meglepő ízkombinációk vannak.
A pirított kukorica elképesztő alapanyag
Az alapja a pirított vagy grillezett kukorica - ez is egy pluszt ad már hozzá. Érdemes kísérletezni a grillezett kukoricával, mint alapanyaggal, például készítsetek belőle tócsnit, mert egy enyhén füstös és intenzíven édes ízt ad a végeredménynek.
A szokásos tejföl és majonéz mellett lime, chili, kömény, koriander és feta sajt ízesíti a szószt, ettől lesz enyhén pikáns, kicsit egzotikus és egyáltalán nem mindennapi. A lime és a tejföl/joghurt páros amúgy is nagy kedvencem, és ebben a salátában sem okozott csalódást.
Pikáns kukoricasaláta
Hozzávalók 6 adaghoz
- 1 evőkanál vaj
- 4 bögre kukorica
- ízlés szerint só, bors
- 1 darab jalapeno (opcionális)
- 1 marék koriander vagy petrezselyem
- 3 evőkanál limelé
- 0.25 bögre tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 0.5 teáskanál kömény
- 0.25 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 teáskanál chiliőrlemény/chilipehely
- 0.33 bögre feta sajt
Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kukoricát, pirítsuk pár percig, míg picit barnák nem lesznek a szemek. Sózzuk, borsozzuk. (Meg is lehet grillezni.)
Tegyük át egy tálba hűlni, majd adjuk hozzá az apróra vágott jalapenót (a magot és az erezetet távolítsuk el) és az összeaprított koriandert vagy petrezselymet.
Egy kisebb tálban keverjük össze a lime-ot, a tejfölt, a majonézt és a fűszereket. Öntsük a szószt a kukoricára, alaposan keverjük össze.
Szórjunk a tetejére feta sajtot, ha szeretnénk, ezzel is keverjük össze, hogy mindenhova jusson. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Getty Images