Piña colada kókuszkrémmel: sokkal jobb az eredeti verziónál

Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha választanom kellene, melyik a kedvenc nyári koktélom, egyértelműen a piña coladát mondanám. Legyen alkoholos vagy alkoholmentes, a kókusz és az ananász párosánál nem tudok jobbat elképzelni.

Sokféle piña coladát kóstoltam és készítettem már, számtalan receptje kering az interneten, az egyik krémesebb, a másik sűrűbb, a harmadik hígabb, a negyedik tejszínnel készül, az ötödik csak ananászlével.

A legismertebb verziójába ananászlé, tejszín, kókuszlikőr és fehér rum kerül, azonban az alábbi recept most nem ez a változat. A tejszínt kókuszkrém helyettesíti, a kókuszlikőrt kókuszrum. Előbbi miatt egy sűrűbb, viszont jóval kókuszosabb végeredményt kapunk. Kókuszkrémet hipermarketekben, bioboltokban, de drogériákban is kapni.

Természetesen, itt is szabadon lehet variálni: ha nincs kókuszrumunk, használhatunk helyette dupla mennyiségű fehér rumot, illetve mehet bele egy kis tejszín is a kókuszkrém egy része helyett. Ha sűrű, picit darabosabb italt szeretnénk, turmixoljunk bele friss ananászt is. Mivel turmixgépben készül, akár azt is képzelhetjük, hogy egy isteni jégkását szürcsölünk a nagy melegben.

Piña colada

pinacoladarecept

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 115 gramm kókuszkrém
  • 120 milliliter ananászlé
  • 45 milliliter fehér rum
  • 45 milliliter kókuszrum
  • 2 bögre tört jég
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe, addig dolgozzuk össze, amíg homogén, krémes ital nem lesz belőle. Ananászszeletekkel díszítsük a poharakat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon