Piña colada kókuszkrémmel: sokkal jobb az eredeti verziónál
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Ha választanom kellene, melyik a kedvenc nyári koktélom, egyértelműen a piña coladát mondanám. Legyen alkoholos vagy alkoholmentes, a kókusz és az ananász párosánál nem tudok jobbat elképzelni.
Sokféle piña coladát kóstoltam és készítettem már, számtalan receptje kering az interneten, az egyik krémesebb, a másik sűrűbb, a harmadik hígabb, a negyedik tejszínnel készül, az ötödik csak ananászlével.
A legismertebb verziójába ananászlé, tejszín, kókuszlikőr és fehér rum kerül, azonban az alábbi recept most nem ez a változat. A tejszínt kókuszkrém helyettesíti, a kókuszlikőrt kókuszrum. Előbbi miatt egy sűrűbb, viszont jóval kókuszosabb végeredményt kapunk. Kókuszkrémet hipermarketekben, bioboltokban, de drogériákban is kapni.
Természetesen, itt is szabadon lehet variálni: ha nincs kókuszrumunk, használhatunk helyette dupla mennyiségű fehér rumot, illetve mehet bele egy kis tejszín is a kókuszkrém egy része helyett. Ha sűrű, picit darabosabb italt szeretnénk, turmixoljunk bele friss ananászt is. Mivel turmixgépben készül, akár azt is képzelhetjük, hogy egy isteni jégkását szürcsölünk a nagy melegben.
Piña colada
Hozzávalók 2 adaghoz
- 115 gramm kókuszkrém
- 120 milliliter ananászlé
- 45 milliliter fehér rum
- 45 milliliter kókuszrum
- 2 bögre tört jég
Elkészítés:
Fotó: Getty Images