![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
A kelkáposzta is lehet vagány: citromosan, fokhagymásan, wokban pirítva
![kelkaposzta cover](https://kep.index.hu/1/0/3153/31532/315324/31532463_2420739_e680ee52ef7cdb3301b80a5965dbf09a_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
![Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül](https://kep.index.hu/1/0/6002/60023/600232/60023273_4439137_bc730a2e64ee37fd4b43b7e7f4f6d714_wm.jpg)
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
![Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog](https://kep.index.hu/1/0/6009/60093/600933/60093393_4444377_561b939e2171591879a2fdaba7c57167_wm.jpg)
Retró menzás piskóta csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog
![Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja](https://kep.index.hu/1/0/6010/60104/601049/60104919_4445245_df7cd028b6d3263ede6bd37d73f754e8_wm.jpg)
Tartalmas tojásos reggeli török módra: fűszeres joghurt az alapja
![Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet](https://kep.index.hu/1/0/6014/60141/601412/60141223_4447859_97fd19a934724569b869e728fe3be3e4_wm.jpg)
Mennyei lasagnevariációk: mutatjuk a 6 legfinomabb receptet
![Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper](https://kep.index.hu/1/0/6013/60130/601302/60130273_4447079_d9d2df26fc261198ed10bbae888db68c_wm.jpg)
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
![Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom](https://kep.index.hu/1/0/6009/60093/600932/60093227_4444369_c0e647112c06a61fa2aef8c588831274_wm.jpg)
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Ismét egy alábecsült zöldség, ami több teret és figyelmet érdemel annál, mint amit kap.
Az egyik legegészségesebb zöldség, tele van rosttal, vitaminnal, nincs benne kalória és szénhidrát, egész évben kapható, mégis olyan keveset esszük. Talán csak azért, mert a megszokás miatt csak frankfurti levesben és főzelékben tudjuk elképzelni.
Na de mi lenne, ha fognánk és hirtelen megpirítanánk egy nagyon forró serpenyőben? Az állaga így egyáltalán nem lesz szottyos, unalmas, hanem harapnivaló marad, az íze pedig sokszorosára fokozódik.
Ezután akár salátának, más sült vagy friss zöldségekkel keverve vagy simán köretnek is használhatjuk, és fűszerezhetjük csípősen, curryvel, vagy hagyhatjuk úgy, ahogy van. Most a fokhagyma-citrom kombinációt próbáltuk ki, nagyon jól ment hozzá.
Fokhagymás-citromos pirított kelkáposzta
![kelkaposzta](https://kep.index.hu/1/0/3153/31532/315324/31532497_051c7c9fc7339db51c9a910aaa9cf08a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 evőkanál szezám- vagy étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A káposztát vékony csíkokra vágjuk. Egy wokot vagy nagy, súlyos serpenyőt nagyon forróra hevítünk, majd hozzáadjuk az olajat. A káposztát több részletben pirítjuk úgy, hogy egyszerre csak egy kevés legyen a serpenyőben, épp csak annyi, amennyi kényelmesen elfér. Sózzuk, borsozzuk.
Amikor készen vagyunk a pirítással, a serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és addig melegítjük, míg éppen illatozni nem kezd. Ekkor a pirított káposztára öntjük és alaposan átkeverjük. Ráfacsarjuk a citromlevet is.
Fotók: Ács Bori/Sóbors