![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pirosra sült, ropogós burgonya tepsiben sütve – Fokhagymás-fűszeres olajjal meglocsolva a legfinomabb
![krumplicover](https://kep.index.hu/1/0/3385/33853/338538/33853859_2592619_4c2ce316e646e9c077e9c4363b54c572_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Tepsiben sül ropogósra az intenzív fűszerezésű burgonya - húsok, saláták, de egy egyszerű mártogatós mellé is kínálhatod.
A krumpli ezerarcú zöldség, rengeteg lehetőséget rejt magában, még a legegyszerűbb változatot is fel lehet dobni.
Az igazán ropogósra sült krumpli titka, hogy az olajban történő sütés előtt meg kell főzni a burgonyát, de épp csak annyira, hogy a villát bele lehessen szúrni - ezután már csak azt kell eldönteni, bő olajban, serpenyőben, vagy kevesebb olajjal, tepsiben piruljon a köret.
Ha sütőben sül, össze lehet forgatni fűszeres olajjal a burgonyát, amitől elképesztően ízletes lesz. Az olajban a fokhagyma az egyik fő ízesítő, mellé friss rozmaring kerül, de helyette a karakteresebb kakukkfű is választható. Az egyszerűen készült, ropogós burgonyakockák mellé szinte minden illik, akár még tükörtojással is fogyasztható.
Pirosra sült, fokhagymás burgonya
![krumplict](https://kep.index.hu/1/0/3385/33853/338538/33853833_1250215fe1b29c5db1cbd417b46e0f2a_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 milliliter olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál rozmaring
Elkészítés:
Pucoljuk meg a burgonyát (a héját rajta is hagyhatjuk) és vágjuk közepes méretű kockákra, sós vízben főzzük puhára (25-35 perc alatt érjük el a kívánt állagot).
Öntsük serpenyőbe az olajat, tegyük bele a rozmaringot és a darabolt fokhagymát, alacsony láng felett gyakran kevergessük addig, amíg a fokhagyma aranyszínűvé nem válik.
A krumplit öntsük tálba, a fokhagymás olajjal forgassuk egybe, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük serpenyőbe vagy hőálló edénybe (serpenyő, tepsi, jénai), és tegyük 180 fokos előmelegített sütőbe. 25-40 perc alatt süssük aranybarnára a krumplikat.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!