Lángos vagy pizza? Az olaszok street foodja szilveszteri nassolnivalónak is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az olaszok "lángosa" pici, kerek snack paradicsomszósszal, mozzarellával és bazsalikommal a tetején. Inkább már pizza.
A mi magyar lángosunk isteni dolog, csak a marketingje és a dizájn van egy kicsit lemaradva. Az olaszok persze kitalálták, hogyan kell ebből snacket és menet közben könnyen ehető street foodot csinálni: a pizzatésztát falatnyi méretekben vagy calzoneszerűen félbehajtva és megtöltve kell kisütni az olajban.
Mi a kicsi, snackverziót mutatjuk most meg, ezzel minden partin villanthatsz, egész biztosan elvarázsolod vele a rokonokat és a barátokat. A feltét bármi lehet, a paradicsomszószra mehet szalámi, sonka, a lényeg, hogy ne csússzon le róla, valódi street food legyen.
Pizza fritta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm pizzatészta
- 2 deciliter passzírozott paradicsom
- 10 dekagramm bivalymozzarella
- 1 csokor friss bazsalikom
Elkészítés:
A pizzatésztához itt találtok szuper receptet.
A kelt pizzatésztából formázzunk 4 cm átmérőjű, lapos korongokat, majd 180 fokos bő olajban addig süssük őket, míg aranyszínt kapnak és szépen felfújódnak. (Egyszerre 6−8 darabnál ne süssünk többet.)
A még meleg pizzákat kenjük meg enyhén sózott, máskülönben natúr passzírozott paradicsommal, majd dobjunk rájuk egy kis darab mozzarellát és egy levél bazsalikomot. Kész is van.
Fotó: Street Kitchen, Cover: Getty Images