Létezik olyan pizza, ami nem hizlal? Igen, ha tojásból készítjük
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Háromsajtos, szaftos csirkemell roppanós zöldségekkel: az új családi kedvenc
A szegfűszeg élettani hatásai: mutatjuk az 5 legfontosabbat
Ha szeretnénk egy diétás, finom reggelit készíteni, akkor a pizzaomlett a tökéletes választás. Lényegében egy könnyed, tojásos omlettről van szó, amit tetszőleges feltéttel megpakolunk, majd a sütőben kisütünk.
Egy omlett összeállítása nem tart tovább 2 percnél és a sütése sem időigényes folyamat. Amire szükségünk van hozzá, az egy pizzasütő lap vagy egy sütőbe tehető serpenyő, de ha egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor tortaformát is használhatunk.
A pizzaomletthez először meg kell sütnünk a tojásos alapot, majd, ha az elkészült, mehetnek rá a feltétek. Azokkal együtt is visszatesszük a sütőbe pár percre, de éppen csak annyi időre, amíg a sajt megolvad és a szalámi megpirul.
A pizzaomlettünkre számtalan dolgot tehetünk, mutatunk pár ötletet inspirációnak:
- paradicsomszósz, kukorica, bacon
- paradicsomszósz, hagyma, szalámi
- koktélparadicsom, spenót, cukkini
- gomba, paradicsom, petrezselyem
Mivel az omlettünk nem tartózkodik sokáig a sütőben, az alapanyagok nem kapnak sok hőt, ezért a hagymát érdemes előre megdinsztelni, a bacont pedig ropogósra sütni. Az olyan hozzávalók esetében, mint a szalámi, koktélparadicsom vagy a kukorica nem kell előre dolgoznunk, azoknak bőven elég az az öt perc, amit a sütőben töltenek.
Pizzaomlett
Hozzávalók 1 adaghoz
- 6 darab tojás
- 2 evőkanál tejszín
- ízlés szerint só, bors
- 250 gramm mozzarella
- 8 szelet szalámi
- ízlés szerint petrezselyem (friss)
Elkészítés:
A tojásokat verjük fel a tejszínnel, a sóval és a borssal.
Keverjünk bele 50 gramm reszelt mozzarella sajtot, majd öntsük a tojásos masszát egy pizzasütő lapra, és tegyük 180 fokos sütőbe 10 percre.
Ha készen van, szórjuk meg a maradék 200 gramm mozzarellával, tegyük rá a szalámiszeleteket és az apróra vágott petrezselymet. Mehet vissza a sütőbe, ha aranybarna, készen van.
Fotó: Getty Images